Dev Sağlık İş’in taşeron sistemine karşı başlattığı yeni eylem süreci kapsamında Kocaeli’nde çadır kuran işçilere polis saldırdı. Polis çadırlarına el koyduğu 6 işçiyi gözaltına alınca hastanedeki diğer işçiler iş bıraktı Dev Sağlık İş’in taşeron çalışmanın yasaklanması ve taşeron sağlık işçilerinin hastanelerin asıl işçisi olduğu yönündeki mahkeme kararlarının uygulanması talebiyle başlattığı eylemler yayılıyor. Taşeron işçilerin başarılı […]
Dev Sağlık İş’in taşeron sistemine karşı başlattığı yeni eylem süreci kapsamında Kocaeli’nde çadır kuran işçilere polis saldırdı. Polis çadırlarına el koyduğu 6 işçiyi gözaltına alınca hastanedeki diğer işçiler iş bıraktı
Dev Sağlık İş’in taşeron çalışmanın yasaklanması ve taşeron sağlık işçilerinin hastanelerin asıl işçisi olduğu yönündeki mahkeme kararlarının uygulanması talebiyle başlattığı eylemler yayılıyor.
Taşeron işçilerin başarılı örgütlenme deneyimleri ve fiili hak alma eylemleriyle gündeme gelen Dev Sağlık İş, taşeron sistemine karşı başlattığı hukuk mücadelesinde de önemli yol kat etti. Taşeron çalıştırmanın hileli olduğuna hükmeden pek çok mahkeme kararı verilmiş olmasına rağmen, hastane yönetimleri ve bakanlık gerekli adımları atmıyor. İşçiler de mahkeme kararlarının uygulanmasını ve hukuksuz ihalelerin durdurulmasını talep ediyor.
İşçiler İstanbul, Samsun, Adana ve Kocaeli dahil olmak üzere pek çok merkezde hastane bahçelerinde “Güvenceli iş, insanca yaşam çadırı” adını verdikleri direniş çadırı kurarak 22 Nisan’da Ankara’da büyük bir miting örgütlemeye hazırlanıyor.
Kocaeli’nde kitlesel açılış ve saldırı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri de bugün hastane bahçesine çadır kurdu. Çadır öğretim üyeleri, hastane çalışanları ve sendikacıların geniş katılım gösterdiği bir açıklama ile açıldı. Ancak çadırın kurulmasından birkaç saat sonra polis hastane bahçesine girerek 6 işçiyi zorla gözaltına aldı ve çadıra da el koydu.
Sendika.Org’a konuşan Dev Sağlık-İş yöneticileri, polis ve üniversite yetkilileri ile görüştüklerini ancak rektörlüğün de polisin de saldırının sorumluluğunu üstlenmekten kaçındığını belirttiler. Polis rektörlüğün talebiyle müdahale ettiğini öne sürerken, rektörlük ise böyle bir talepleri olmadığını iddia ediyor.
Bunun üzerine hastanede bulunan diğer taşeron işçiler iş bırakarak kapı önüne çıktı. İşçiler gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar iş bırakma eyleminin süreceğini açıkladı.
Sendika.Org