Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri, KESK’e bağlı ESM tarafından düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Dünya ormancılık,su ve meteroloji günleri” Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) tarafından protesto edil. Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen günleri protesto eden emekçiler sık […]
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri, KESK’e bağlı ESM tarafından düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Dünya ormancılık,su ve meteroloji günleri” Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) tarafından protesto edil. Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen günleri protesto eden emekçiler sık sık “Su yaşamdır satılamaz”, “İşçiler ölüyor iktidar bakıyor”, ” AKP elini suyumuzdan çek” ve “İşçiler ölüyor sermaye büyüyor” sloganlarını attılar.
Emekçiler adına basın açıklamasını okuyan ESM Genel Başkanı Mustafa Şeroğlu burada yaptığı basın açıklamasında, “Emperyalizmin Pazar kavgası arayışı son 30 yılda doğal varlıklardan sosyal güvenliğe, eğitimden sağlığa, ulaşımdan posta hizmetlerine kadar uzamıştır. Emperyalizm yeryüzünün ve doğanın bütün değerlerini hızla metalaştırmaya başlamıştır”dedi.
Adana’nın Kozan İlçesindeki baraj kazasını hatırlatan Şeroğlu, olayın ardından hükümetin ve yetkililerin açıklamalarını son derece vahim bularak yaşanan bu olayın bir kaza olmadığını söyledi. Olayda yetkililerin ihmali olduğunu söyleyen Şeroğlu “6200 Sayılı DSİ Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun halen yürürlüktedir. Yönetmeliğin yürütmesin durdurulması DSİ`nin kanunla kendisine verilen denetleme yetkisini kullanmasına engel değildir. 6200 Sayılı Yasa yürürlükte olduğu sürece DSİ su yapılarını denetlemekle yükümlüdür. Bugün böylesi bir facianın yaşanmasının nedeni söz konusu yönetmeliğin iptal edilmesi ile doğan hukuksal bir boşluk değil, DSİ`nin asli görevleri içerisinde yer alan ‘denetleme` görevini yerine getirmemiş olmasıdır” dedi.
Gerçek sorumluların suyu kamu malı olmaktan çıkarıp bir meta haline dönüştürenler olduğunu söyleyen Şeroğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Siz sermayenin yuvasında, Ankara Ticaret Odası`nda Dünya Su Günü kutlayanlara sesleniyoruz. Akarsuyu elinden alınan; deresi kurutulan, denetimsizlik yüzünden canından olan bu ülke insanları, Dünya Su Günü`nde göstermelik toplantılarda; sizlerle yan yana olmayacağız. Bizler, hayatın temel kaynağı olan suyun kötü bir yönetimle nasıl insan hayatına kastedecek duruma getirildiğini kamuoyuyla her fırsatta paylaşacağız. Ekoloji, katılımcı toplum tarafından denetlenebilir, sosyal adalete uygun ve ekonomik açıdan rasyonel şekilde yapılan bir su yönetimi için bizzat sizlerle mücadele içinde olacağız.”
Sendika.Org/ Ankara