Çok sayıda sendika, meslek örgütü, demokratik kitle örgütü ve siyasi partiyi bir araya getiren “Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi” başlattığı imza kampanyasını İstanbul Beşiktaş’taki bir forum ile başlattı. “Adalet İstiyoruz Forumu”na katılan yüzlerce kişi saat 14’ten itibaren Barbaros Meydanı’nda buluştu.

DGM’lerin yeni biçimi olan Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması, toplumla mücadele yasası haline gelen Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılmasını ve politik tutsaklara özgürlük istenen imza metnine ilk imzalar İnisiyatifi oluşturan kurumların temsilcileri tarafından atıldı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, HDK milletvekili Levent Tüzel, BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Tekin Sürek, TKP yöneticisi Mehmet Kuzugil, BDP yöneticisi Şamil Altan ve Sosyalist Parti Genel Başkan Yardımcısı Feray Mertoğlu imza kampanyasının ilk imzalarını attılar.
İlk imzaların atılmasının ardından adalet mücadelesi veren çeşitli kesimler adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalar sırasında “Faşizme karşı omuz omuza, Gün Gelecek Devran Dönecek AKP halka hesap verecek”, “Biz biz biz milyonlarız, adalet için sokaklardayız” sloganları atıldı.
KESK Genel Başkanı Lami Özgen: KESK olarak 1990’lı yıllardan beri sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizden geri dönmeyeceğiz
DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaoğlu: Adalet isteyenleri 1 Mayıs’ta Taksim’de toplayacağız
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay: Tutuklu gazeteciler gündeme geldiğinde Erdoğan’ın sinirleri hopluyor. O aksini iddia etse de bugün Türkiye’de 100 gazeteci tutukludur.
Gözaltında öldürülen Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak: Benim oğlumu aldılar, bana vermediler
HDK sözcüsü Sabahat Tuncel: Biz kimseden bir şey talep istemiyoruz. Biz barış, özgürlük ve adalet getireceğiz. Bugün talep etme günü değildir, direnme ve kazanma günüdür
Dev Sağlık İş MYK üyesi Mustafa Hotlar: Fiili meşru mücadeleyle taşeron işçisinin güvenceli iş insanca yaşam mücadelesini yargılayamazsınız diyoruz
Toplumsal Bellek Platformu’ndan Zeynep Altıok: İnsanlık suçlarında zamanaşımı olmamasını sadece Sivas davası için değil bu ülkede gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğinin aydınlık olması için savunuyoruz
SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan: Bir yıl boyunca torba bir davadan cezaevine kaldık. Başbakan “sokakta yürüyeni almıyorlar, vardır bir şeyler” dedi. Suçsuzluğunu ispat edene kadar herkes suçlu sayılıyor.
Atılım gazetesi yayın yönetmeni İbrahim Çiçek: Polis delil fabrikası gibi çalışıyor Bu yargısız infaz sisteminde 5.5 yıl tutuklu kaldım. AKP’nin ÖYM’leri varsa bizim birliğimiz, dayanışmamız, mücadelemiz var.
Savunmaya Özgürlük Platformu adına Züleyha Gülüm: Avukatlık mesleği saldırı altında. 5 Nisan’da Çağlayan Adliyesi’nde savunmaya özgürlük için nöbetteyiz
Uludere tanığı Sema Solaklı: Uludere katliamının üzerinden 84 gün geçti, İçişleri Bakanı, Genel Kurmay Başkanı hala işbaşında. İnsanlığımızın sınandığı yer burasıdır.
Türk Tabipleri Birliği’nden Zerrin Oglagu Hopa’da Metin Lokumcu’nun ölümüyle sonuçlanan saldırının sonrasındaki gözlemlerini anlattı
Üniversite öğrencisi Mesut Can: Hopa davasından tutuklu arkadaşlarımızı ve Cihan’ı aldık. Sıra hapishanelerdeki yüzlerce öğrenciyi çıkartmakta
Onurumuzu Savunuyoruz İnisiyatifi’nden Aslı Odman: Onur Hoca ve onun şahsında toplum yararına, siyasi ve iktisadi çıkar odaklarından özerk bilim yargılanamaz, kovuşturulamaz, karalanamaz!
Sendika.Org