AKP’nin eğitim sistemini kesintili ve kademeli hale getiren 4+4+4 tasarısına karşı ülkenin dört bir yanında eylemler sürüyor. ‘Bu yasa meclisden geçmeyecek’ diyenler yasanın meclise geldiği gün Ankara’ya çağırıyor İstanbul-Ataşehir Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube’nin çağrısı ile Ataşehir Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri AKP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Eyleme, Hasan […]
AKP’nin eğitim sistemini kesintili ve kademeli hale getiren 4+4+4 tasarısına karşı ülkenin dört bir yanında eylemler sürüyor. ‘Bu yasa meclisden geçmeyecek’ diyenler yasanın meclise geldiği gün Ankara’ya çağırıyor
İstanbul-Ataşehir
Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube’nin çağrısı ile Ataşehir Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri AKP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na yürüdü.
Eyleme, Hasan Leyli İlköğretim Okulu ve Yahya Kemal İlköğretim Okulu veli ve öğrencilerinden de yoğun katılım oldu. 300 kişinin katıldığı eylem boyunca öğrencilerin attığı “Çocuk işçi olmayacağız”, “Çocuk gelin olmayacağız” sloganlarına Ataşehir halkı da alkışlarıyla destek verdi.
AKP Ataşehir İlçe Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Hamdi Çalık okudu. Çalık, yasaya karşı çıkış gerekçelerini açıkladıktan sonra eğitim emekçileri olarak 28 – 29 Mart’ta Grev’de ve Ankara’da olacaklarını, yasaya karşı birlikte mücadele verilmesi gerektiğini belirtti.
Veliler adına söz alan Zeynep Şanlı, yasaya karşı kaygılarını belirttikten sonra “öğretmenlerimizle birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Kadıköy’de meşaleli yürüyüş yapılacak
Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyesi eğitim emekçileri, emek ve demokrasi güçleri ile birlikte 27 Mart’ta 19.30’da Kadıköy Altıyol’daki Boğa Heykeli önünde bir araya gelerek meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirecek.
Kocaeli
AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemine bir tepki de Kocaeli’nden geldi.Kocaeli Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri 25 Mart’ta AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Merkez Banka’sı önünden başlayan yürüyüşe 150 kişi katıldı. Yürüyüş boyunca “Çocuk gelinler istemiyoruz”, ” AKP elini eğitimden çek”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. İnsan Hakları ve Demokrasi Parkı’nda bir basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasını okuyan Saraybahçe Halkevi Şube Başkanı Mihrican Atalay “Bizler ne pahasına olursa olsun bu yasayı meclisten geçirmeyeceğiz” dedi. Atalay, AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana halk yararına hiçbir politika izlemediğini ve bugün de 4+4+4 eğitim sistemi ile halk düşmanı politikalarına bir yenisini daha eklediğini söyledi. Atalay son olarak , 4+4+4 yasasının TBMM’ne geldiği gün Ankara’da olacaklarını vurguladı.
Trabzon Tonya
Trabzon’un Tonya ilçesinde 4+4+4 kademeli eğitim sistemi, Eğitim-Sen tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Halk pazarı ve kahvehanelerde yapılan eylem çağrısı ve bildiri dağıtımının ardından Tonya Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. KESK Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci tarafından okunan basın açıklamasında, kesintili eğitimi öngören, çocuk işçiliğinin ve çocuk gelinlerin önünü açan, eğitimi hak olmaktan çıkaran 4+4+4 düzenlemesine karşı mücadele çağrısı yapıldı. Yasa teklifinin gündeme gelişiyle muhalif kesimlere karşı uygulanan zorbalık ve tahammülsüzlüğün bir “ileri demokrasi” örneği olduğunu söyleyen İkinci, yasa Meclis’e sunulduğunda çocuklarımız, geleceğimiz ve insanca bir yaşam için ülkemizin dört bir yanından greve çıkarak meydanların sahipsiz olmadığını göstereceklerini ifade etti.
Antalya’da 4+4+4′ karşı oturma eylemi
Antalya Halkevi üyeleri 4+4+4 eğitim sistemine karşı oturma eylemi gerçekleştirdi. Halkevciler 24 Mart’ta yaptıkları oturma eyleminde 4+4+4 eğitim sisteminin çocuk işçiliğin yaygınlaşmasına neden olacağını, bu sistemle beraber kadınların eve kapatılmalarının çocuk yaşlara indirileceğine ve gericiliğin ilköğretimin başından itibaren çocuklara empoze edileceğini vurguladılar. Akşam saatlerinde eyleme son verilirken Halkevi üyeleri 4+4+4 yasa taslağı meclise geldiğinde Ankara’da olacaklarını söylediler.
Sendika.Org / Antalya, Trabzon, Kocaeli, İstanbul