Ankara’da “4+4+4 karanlığına meydan okuyan” emekçilerin ikinci gününde de polis saldırısı oldu. Ancak direniş bitirilemedi. Birçok ilde de AKP il binalarına ve valiliklere yürüyüşler gerçekleştirildi. Kocaeli’nde emekçilere polis saldırdı, 6 KESK üyesi gözaltına alındı. İstanbul, İzmir, Dersim, Adana, Bursa ve Antalya’da AKP binalarına yürüyüşler gerçekleştirildi 17.51 Ankara’daki polis saldırısı sonucu 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan […]
Ankara’da “4+4+4 karanlığına meydan okuyan” emekçilerin ikinci gününde de polis saldırısı oldu. Ancak direniş bitirilemedi. Birçok ilde de AKP il binalarına ve valiliklere yürüyüşler gerçekleştirildi. Kocaeli’nde emekçilere polis saldırdı, 6 KESK üyesi gözaltına alındı. İstanbul, İzmir, Dersim, Adana, Bursa ve Antalya’da AKP binalarına yürüyüşler gerçekleştirildi
17.51 Ankara’daki polis saldırısı sonucu 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan birinin taburcu edildiği diğer yaralının İstanbul Eğitim-Sen 1 No’lu Şube üyesi Volkan adında bir kişinin Ankara Numune Hastanesi’nde müşahade altında olduğu öğrenildi. Diğer yaralı Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal’ın da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
17.45 Ankara’ya kent dışından gelen emekçiler Hipodrom’da otobüslere binmeye başladı.
17.40 Bursa’da Orhangazi Parkı’nda, Ankara’daki polis saldırısını protesto eden emekçiler oturma eylemi yapıyor.
17.30 Ankara’da polisin saldırısı sırasında başına gaz bombası isabet eden bir emekçinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
17.08 Polisin saldırısından sonra KESK’liler Kazım Karabekir Caddesi’ne yöneldi.
17.04 Tandoğan’daki açıklamanın ardından geldikleri kentlere dönmek üzere yürüyen KESK’lilere Büyükşehir Belediyesi önünde polis saldırdı.
16.51 Kocaeli’nde oturma eylemi sona erdi. Emekçiler Eğitim-Sen’e gitti.
16.50 Ankara’da basın açıklaması okunmasıyla birlikte İzmir’de de eylem sonlandırıldı. İzmir’de emekçiler eylemi “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganı atarak sonlandırdı.
16.46 Avukatların gelmesi üzerine ÖDP binasının önündeki polisler sokağın başına geçti. Tandoğan Metrosu önünde bir basın açıklaması yapıldı.
16.35 Kocaeli’nde polis saldırısı sonucu 5 Eğitim-Sen’li ve 1 BES üyesi gözaltına alındı. Emekçiler, gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapıyor.
16.34 Çevik kuvvet GMK bulvarı üzerindeki ÖDP binasını ablukaya aldı. ÖDP binası Hopa olaylarında da polis tarafından taşlanmış, binanın içine biber gazları atılmıştı.
16.27 İzmir’de emekçiler, Ankara’da açıklama yapılana kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.
16.21 Ankara’da Sakarya Meydanı’ndaki grup Tandoğan’a gitme kararı aldı.
16.18 Bursa’da KESK, toplumsal muhalefeti saat 16.30’da Eğitim-Sen önüne çağırıyor.
16.15 Kocaeli’nde çatışma İnsan Hakları Parkı yakınlarında sürüyor. Eğitim-Sen, herkesi İnsan Hakları Parkı’na çağırıyor.
16.12 Kocaeli’nde KESK yöneticileri gözaltına alındı. Çatışma sürüyor.
16.09 Kocaeli’nde Valilik önünde bekleyen emekçilere polis biber gazı sıkarak ve cop kullanarak saldırdı.
16.08 Polis, Antalya’da AKP binası önünde barikat kurdu. Antalya’da emekçilerin AKP binası önündeki bekleyişi sürüyor.
16.06 Kocaeli’nde emekçiler Valiliğe ulaştı. Polis, Valilik önünde barikat kurdu.
16.03 Sıhhiye Meydanı’nda eylemciler slogan atarak bekliyor.
16.00 Sıhhiye yönüne doğru ilerleyen grup, Sakarya Meydanı’na ulaştı ve burada polisle karşı karşıya.
15.57 KESK’in ana gövdesi polis saldırısı altında Tandoğan yönüne doğru ilerliyor. KESK’liler diğer yönlere dağılan eylemcileri de Tandoğan’a çağırıyor.
15.53 İzmir’de emekçiler AKP il binasına ulaştı. İl binası önünde bekleyiş sürüyor.
15.51 Kocaeli’nde polis, AKP il binası önündeki barikatı açmadı. Barikat açılmayınca emekçiler Kocaeli Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti.
15.50 Ankara’da polis GMK Bulvarı’nda olayı görüntülemek isteyen basın emekçilerine saldırdı.
15.49 Ankara’da çatışma üç kolda sürüyor. Bir grup, Demirtepe’den Sıhhiye Köprüsü’ne yürüyerek buradan Kurtuluş yönüne doğru ilerlemeye çalışıyor. Çatışmanın yaşandığı GMK Bulvarı üzerindeki bir grup, Tandoğan yönüne doğru geri çekilerek polisle çatışıyor. İzmir Caddesi’ne yönelen bir grup da buradan TBMM yönüne doğru ilerlemeye çalışıyor.
15.47 İstanbul’da basın açıklamasının ardından Ankara’daki saldırıyı protesto etmek için 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Akşam saat 18.00’de Tünel’den Taksim’e yürümek üzere eylem sonlandırıldı.
15.35 Tandoğan civarında emekçiler barikatlar kurdu.
15.33 Necatibey Caddesi’nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi TBMM’ye doğru yürüyüşe geçti
15.26 Polisin biber gazlı saldırısı devam ediyor. KESK, İzmir Caddesi yönüne çekildi ve burada direniyor. Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler ise GMK Bulvarı üzerinde direnişlerini sürdürüyor.
15.25 İzmir’de emekçiler AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti.
15.22 Polis, KESK’lilere tazyikli su sıkıyor ve biber gazı atıyor. Emekçiler 100 metre geri çekildi ama kitle dağılmıyor, GMK’da yeniden yürüyüşe geçiliyor.
15.17 Polis, KESK’lilere tazyikli su sıkıyor ve biber gazı atıyor. Emekçiler geri adım atmıyor.
15.16 Ankara’da polis KESK’lilere saldırıyor.
15.14 İstanbul’da emekçiler Şişli AKP binası önünde açıklama yapıyor.
15.04 Kocaeli’nde emekçiler AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti.
15.02 Ankara’da emekçilerle barikat arasında mesafe kalmadı.
15.00 İstanbul’da çevik kuvvet yolu açtı. Emekçiler AKP Şişli İlçe Binası’na doğru yürüyor.
14.48 Blok milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü en öne geçti. Emekçilerle polis arasındaki mesafe 3 metreye kadar indi.
14.46 İzmir’de de emekçilerin Eski Sümerbank önündeki bekleyişi sürüyor.
14.45 Kocaeli’nde emekçiler Merkez Bankası önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Emekçiler, Ankara’daki gelişmeleri takip ediyorlar.
14.30 “Bir adım özgürlük, iki adım eşitlik, üç adım adalet. Bir-iki-üçü” diye hep bir ağızdan bağırarak barikata yaklaşılıyor. Ankara’da şu anda “İmamın Ordusu ile Eğ
itim Ordusu” arasında 5 metre kaldı.
14.28 İstanbul’da da eş zamanlı olarak AKP’ye yürüyüş başladı.
14.23 Ankara’da emekçiler, polis barikatına dört adım daha yaklaştı.
14.19 Ankara’da KESK üyeleri “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını atarak yürüyüşe geçti.
14.15 Ankara’da kol kola giren KESK üyeleri yürüyüşe geçiyor.
14.14 İstanbul’da Cevahir AVM önünde bekleyen emekçiler halay çekmeye başladı.
13.51 İstanbul’da Cevahir AVM önünde oturma eylemi yapan emekçilere Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol sesleniyor.
13.44 İstanbul’da 1.000 emekçi Cevahir AVM önünde oturma eylemi başlattı.
13.43 Adana’da polis barikatı açıldı. 500 emekçi “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak AKP il binasına doğru yürüyüşe geçti.
13.41 İstanbul’da TTB Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuşma yaptı.
13.25 Ağrı ve Muş blok milletvekilleri Ankara’daki KESK kortejinde.
13.24 İstanbul’da Cevahir AVM önünde bekleyen KESK üyeleri konuşmalar yapıyor: “Bizi yandaş sendikalara benzetmeyin, biz bu sendikayı sokakta kurduk. Kalbimizin yarısı Ankara’da.”
13.21 Adana’daki KESK üyelerinin Büyükşehir Belediyesi önündeki eylem polis tarafından engelleniyor.
13.18 İstanbul’da KESK üyeleri Cevahir AVM önünde bekliyor. KESK üyeleri yürüyüşe geçmek için Ankara’dan haber bekliyor.
13.10 GMK Bulvarı’nda emekçilerin sayısı artmaya devam ediyor. Emekçilerin sayısı 5 bini geçmiş durumda.
13.07 Ankara’da eğitimciler polise hep bir ağızdan soruyor: “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz”.
13.05 İzmir’de 3 bin kişi dün saldırıya uğradıkları meydanda, kulakları Ankara’da.
12.58 BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, polisin KESK üyelerinin yürüyüşünü engellemeye hakları olmadığını söyledi.
12.56 GMK Bulvarı’ndaki emekçilerin sayısı giderek artıyor. Sabah saatlerinde 2 bin civarında olan sayı 3 bini geçmiş durumda.
12.55 KESK üyeleri TBMM’ye yürüyüşe hazırlanıyor.
12.51 Özgen’in açıklamalarının ardından polis kask giydi. Bekleyiş sürüyor.
12.50 Yıldız’ın ardından konuşma yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, eylemlerini 4+4+4 tasarısının görüşüleceği saat olan 14.00’te TBMM önüne taşıyacaklarını söyledi. İçişleri Bakanı ve AKP’nin iki gündür sürdürdüğü tutumu da protesto etti.
12.44 Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Kararlılığımızdan geri adım atmayacağız” dedi ve doğacak her türlü olaydan siyasi iktidarın sorumlu olacağını ifade etti.
12.39 Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız açıklama yapıyor.
12.37 KESK açıklama yapmaya hazırlanıyor.
12.18 Bekleyiş sürüyor. Halaylar çekiliyor. GMK Bulvarı üzerinde KESK üyelerinin yanı sıra desteğe gelen Halkevleri, ESP, Alınteri, Kaldıraç, Tüm İGD, Öğrenci Kolektifleri, Dev-Lis, Liseli Genç Umut, ÖDP, SDP, TKP, BDSP, DHF, Sürekli Devrim Hareketi, Genç-Sen ve YDG üyeleri de bekliyor.
11.40 Polis, 12.00’a kadar verdiği süreyi, emekçilerin kararlı tutumu karşısında 14.00’a kadar uzattı.
11.21 GMK Bulvarı üzerindeki emekçilere katılımlar oluyor. 2 binden fazla emekçi sloganlar atarak bekleyişlerini sürdürüyor.
11.00 KESK üyeleri “İmamın ordusu bu alandan defol” sloganı atıyor.
10.45 KESK, toplumsal muhalefeti direnişi büyütmeye çağırdı. KESK, 4+4+4 eğitim sistemine karşı herkesi alanlara çağırıyor.
10.40 TBMM’de 4+4+4 yasa görüşmeleri sürüyor. Yasa teklifinin 8 maddesinin kabul edildiği öğrenildi.
10.17 KESK üyeleri GMK Bulvarı’nda toplanmaya başladı. Polis, KESK’lileri dağılmaları için uyarıyor. Buna karşılık KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Burada yaşananların ve yaşanacakların tüm sorumlusu emniyettir, İçişleri Bakanı’dır, AKP’dir. Biz demokratik hakkımızı kullandık. Bu yasa geri çekilene kadar bu alandan ayrılmayacağız” dedi.
KESK MYK dünkü polis saldırılarına karşı bugün bir açıklama yayımladı. KESK’in açıklaması şu şekilde:
İçişleri Bakanı’nın dün yayınladığı genelgeyle iller adeta polis ablukasına alındı. Arkadaşlarımızın illerden çıkışı engelleniyor.
Adana’da 85 arkadaşımız baskıyla, zorla gözaltına alındı. İzmir, Aydın, Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Bursa, Malatya, Batman, Urfa, Konya, Hatay, Zonguldak, Tokat illerinden arkadaşlarımızın çıkışları engellendi, anayasal hak olan seyahat etme özgürlüğü ayaklar altına alındı.
İllerden yapılan engellemeleri aşarak Ankara’ya doğru gelen arkadaşlarımız da Ankara’ya girişlerde engelleniyor. İstanbul gişeler çıkışı, Eskişehir Yolu’nda Ankara’ya 30. km Karayolları Tesisleri’nde Gölbaşı tarafında Jandarma tarafından yollar kesiliyor.
İşte AKP’nin ‘ileri demokrasi’sinin geldiği nokta.Bütün baskı, yasak ve engellemelere rağmen meşru ve demokratik hakkımızı kullanacağız. Bugün Ankara’daki arkadaşlarımızla saat 10.00’dan itibaren GMK Bulvarı YKM önü ve Ziya Gökalp Caddesi Mithatpaşa Köprüsü altında toplanacağız.
Sendika.Org