Ön yeterlilik başvusu süresi 12 Eylül’de başlacak ihalenin son teklif verme tarihi 15 Aralık olacak. Geçici teminat tutarının 200 milyon dolar olacağı ihalede, ihale şartname bedeli de 50 bin dolar olacak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), “Boğaziçi Köprüsü”, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu” ve birçok otoyolun da içinde bulunduğu otoyolları tek paket halinde 25 […]
Ön yeterlilik başvusu süresi 12 Eylül’de başlacak ihalenin son teklif verme tarihi 15 Aralık olacak. Geçici teminat tutarının 200 milyon dolar olacağı ihalede, ihale şartname bedeli de 50 bin dolar olacak
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), “Boğaziçi Köprüsü”, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu” ve birçok otoyolun da içinde bulunduğu otoyolları tek paket halinde 25 yıllığına “işletme haklarının verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecek. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için 200 milyon dolar tutarında geçici teminat alınacak.
İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve sonrasında görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık arttırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. ÖİB’nin otoyollar ve köprülerin özelleştirilmesi hakkında ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre ÖİB, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olup, yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği; bağlantı yolları ile birlikte “Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu”, “Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu”, “Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu”, “Toprakkale-İskenderun Otoyolu”, “Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu”, “İzmir-Çeşme Otoyolu”, “İzmir-Aydın Otoyolu”, “İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu”, “Boğaziçi Köprüsü”, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu” ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkları (OTOYOL), tek paket halinde birlikte satılacak.
Deniz taksi Jet Fadıl’a
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İDO’nun özelleştirilmesinin ardından Teknomar Denizcilik tarafından işletilen Deniz Taksi’yi kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak tanınan Fadıl Akgündüz satın aldı. Akgündüz, Deniz Taksi’nin adını değiştirerek Capsea yaptı. İlk iş olarak işletmenin genel müdürünü değiştirerek Gürkan Canga’nın yerine Giray Ozan’ı getiren Akgündüz, 1.5 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi. Teknomar’ın sahibi Alphan Manas da Deniz Taksi’nin Fadıl Akgündüz’e satışını doğruladı.
Kaynak: Cumhuriyet