Diyarbakır Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde örgütlü Dev Sağlık-İş üyesi işçiler bugün yaptıkları bir eylemle kadrolu iş istedi, taleplerini duyması için rektöre çağrı yaptı. Diyarbakır Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde öğle saatlerinde bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyeleri rektörlüğü uyarmak ve kadrolu iş talebini dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına yüzden fazla […]
Diyarbakır Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde örgütlü Dev Sağlık-İş üyesi işçiler bugün yaptıkları bir eylemle kadrolu iş istedi, taleplerini duyması için rektöre çağrı yaptı.
Diyarbakır Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde öğle saatlerinde bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyeleri rektörlüğü uyarmak ve kadrolu iş talebini dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına yüzden fazla sağlık emekçisi katılarak destek verdi.
Basın açıklamasında Dev Sağlık İş Örgütlenme Daire Başkanı Zeynep Çelik bir konuşma yaptı, Çelik konuşmasında, hastanelerin asıl işi olan sağlık hizmetlerini alt işverenlere devretmesinin yasadışı bir uygulama olduğunu hatırlatarak, bu durumun sendikaları tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılan başvuru sonrası verilen kararla tescillendiğini ifade etti. Çelik, Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki taşeron uygulamasının “muvazaalı” yani “hileli” bir uygulama olduğunu saptadıklarını aktardı, “Rektörlüğü bu haksız hukuksuz uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz. Çalışma yaşamında barış istiyoruz, bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sadece Çalışma hayatında da değil yaşadığımız topraklara barış gelene kadar sürdürülen baskıcı politikalara, anti demokratik uygulamalara da karşı çıkacağız. Katliamlara, baskılara sesiz kalmayacağız, biliyoruz ki barış biz emekçilerin mücadelesiyle gelecek” dedi.
Daha sonra söz alan Dev Sağlık-İş işyeri temsilcisi Sedat Aydın, basın açıklaması metnini okudu, Aydın yaptığı açıklamada rektöre seslenerek “yok hükmündeki” taşeron çalıştırma uygulamasından vazgeçmesini istedi.
Aydın açıklamasında asgari ücret müzakerelerine de değinerek aileleriyle birlikte yaklaşık 40 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren, asgari ücret konusunda emekçiler yerine patronların talebinin belirleyici olduğunu hatırlattı, kendilerini açlığa mahkum eden asgari ücret kabul edilemez olarak niteledi.
Basın açıklamalarının ardından eylem sona erdi.
Sendika.Org