Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), 2006 yılında 110 medya çalışanının öldürüldüğünü açıkladı. RSF tarafından yayımlanan raporda, dünyada öldürülen medya görevlisi sayısının 1994 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekildi. 152 sayfalık raporda, dünyada gazeteciler için en tehlikeli ülkeler arasında Kuzey Kore, Eritre, Küba, Türkmenistan, Irak, Meksika, Filipinler, Rusya ve Lübnan […]
Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), 2006 yılında 110 medya çalışanının öldürüldüğünü açıkladı.
RSF tarafından yayımlanan raporda, dünyada öldürülen medya görevlisi sayısının 1994 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekildi.
152 sayfalık raporda, dünyada gazeteciler için en tehlikeli ülkeler arasında Kuzey Kore, Eritre, Küba, Türkmenistan, Irak, Meksika, Filipinler, Rusya ve Lübnan gösterildi.
Yaklaşık 98 ülkedeki basın özgürlüğünün mercek altına alındığı raporun Türkiye bölümünde TCK’nin 301. maddesine ilişkin eleştiriler dile getirildi ve bu madde yüzünden geçen yıl 65 gazeteci hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.
Raporda, Avrupa ülkeleri de karikatür krizi sırasında tehdit altındaki gazeteciler ve dış temsilcilikleri saldırıya uğrayan Danimarka karşısında gerekli hassasiyeti göstermedikleri gerekçesiyle eleştirildi.
Fransa’nın, ülkesindeki gazetecilere yönelik baskı konusunda gerekli çabayı göstermemesine rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e devlet nişanı vermesi eleştirilen raporda, ABD yönetimi de El Cezire muhabirini bir suçlama yöneltmeden Guantanamo üssünde tutması ve kaynaklarını açıklamayan Amerikalı gazetecileri gözaltına aldığı gerekçesiyle kınandı.
Kaynak: milliyet.com.tr