Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), eğitim dünyasının tepkilerine karşın geçen yıl uygulamaya koyduğu yeni ders programı, amaçlandığı gibi öğrenci merkezli eğitimi sağlayamazken öğretmenlere verilen hizmet içi eğitimin yetersiz kalışı da eski ve yeni müfredatın karıştırılarak okutulmasına yol açıyor. MEB’in geçen yıl uygulamaya koyduğu yeni müfredat programının 3. ders yarı yılı sonuçları, düzenlemenin isteneni vermekten çok uzak […]
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), eğitim dünyasının tepkilerine karşın geçen yıl uygulamaya koyduğu yeni ders programı, amaçlandığı gibi öğrenci merkezli eğitimi sağlayamazken öğretmenlere verilen hizmet içi eğitimin yetersiz kalışı da eski ve yeni müfredatın karıştırılarak okutulmasına yol açıyor.
MEB’in geçen yıl uygulamaya koyduğu yeni müfredat programının 3. ders yarı yılı sonuçları, düzenlemenin isteneni vermekten çok uzak olduğunu ortaya koydu. Programın amaçlandığı ve övünüldüğü gibi öğrenci merkezli eğitime geçilmesini sağlayamadığı, bunun nedeninin ise kalabalık sınıflar ile yetersiz donanım olduğu vurgulanırken ortaya çıkan tablo; “eski ve yeni ders programlarının karışımıyla işlenen karma müfredatlı dersler” oldu. Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Abdullah Çiftçi , gerek el yazısının gerektirdiği eğik yazma biçimi, gerekse heceden cümleye değil cümleden heceye geçiş metodunu öngören okuma sistemi nedeniyle miniklerin zorlandığına işaret etti. Müfettişlerin dahi programı tam olarak kavrayamadığını vurgulayan Çiftçi, “6 yaşındaki bir çocuğun elini zorla eğiyorsunuz. Düz yazı ile daha kolay yazma öğrenirken, zorlama ile el yazısı yazdırıyorsunuz” dedi.
Kaynak: Cumhuriyet – Zeynep Şahin