224 sayılı “Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi” yasasına göre her 5 bin nüfuslu yerleşim bölgesinde bir sağlık ocağı olması gerekirken, yaklaşık 15 bin nüfuslu Şişli Mahmut Şevket Paşa mahallesinde sağlık ocağı bulunmamaktadır. Sağlık sisteminin en temel yapı taşlarında biri olan ve sağlık ocakları aracılığıyla verilen koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanamayan Mahmut Şevket Paşa halkı, Okmeydanı Halkevi öncülüğünde “sağlık […]
224 sayılı “Sağlık Hizmetlerinin Sosyalleştirilmesi” yasasına göre her 5 bin nüfuslu yerleşim bölgesinde bir sağlık ocağı olması gerekirken, yaklaşık 15 bin nüfuslu Şişli Mahmut Şevket Paşa mahallesinde sağlık ocağı bulunmamaktadır. Sağlık sisteminin en temel yapı taşlarında biri olan ve sağlık ocakları aracılığıyla verilen koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanamayan Mahmut Şevket Paşa halkı, Okmeydanı Halkevi öncülüğünde “sağlık ocağı” talepli bir kampanya başlattı.
Kampanyanın ilk adımı olarak 28 Ocak pazar günü saat 17.00’da Okmeydanı Halkevi’nde bir panel düzenlendi. Koruyucu sağlık hizmetleri ve sağlık ocaklarının halk sağlığı açısından öneminin anlatıldığı panele İstanbul Tabip Odası’ndan Dr. Naciye Demirel konuşmacı olarak katıldı. Dr. Naciye Demirel, yaptığı konuşmada “sağlıklı bir toplum için koruyucu sağlık hizmetinin verildiği sağlık ocağının mahallede mutlaka açılması gerektiğini, ancak sağlık ocağı açıldıktan sonra, Aile Hekimliği’nin uygulandığı bir kuruma dönüşmemesi için de mücadele vermeye devam edilmesi gerektiğini” vurguladı. Çoğunlukla mahalleli kadınların ilgi gösterdiği panel sonrasında, Şişli Sağlık Grup Başkanlığı’na verilmek üzere mahallede imza toplanmasına karar verildi.