İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı “hatlar dolu, dinleyemiyoruz” şikayetiyle polisin aynı anda 40 binden fazla cep telefonunu dinlediğini ama bunun bile polislere yetmediğini öğrenmiş olduk. Yakında sayı 60 bine çıkarılacak. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü, bir operasyonda takip ettiği uyuşturucu tüccarlarını hakim izni olmasına rağmen dinleyemediği için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) şikayet yazısı gönderince istihbarat birimlerine […]
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı “hatlar dolu, dinleyemiyoruz” şikayetiyle polisin aynı anda 40 binden fazla cep telefonunu dinlediğini ama bunun bile polislere yetmediğini öğrenmiş olduk. Yakında sayı 60 bine çıkarılacak.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü, bir operasyonda takip ettiği uyuşturucu tüccarlarını hakim izni olmasına rağmen dinleyemediği için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) şikayet yazısı gönderince istihbarat birimlerine aynı anda 40 bin kişinin cep telefonunu dinlemenin yetmediğini öğrenmiş olduk
Narkotik Şube Müdürlüğü, 7 Aralık 2006 tarihli şikayet yazısında, “550 kilo eroin, TİB’de hatların dolu olmasından dolayı kaçtı” diyerek durumu açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü ise TİB’e gönderdiği yazı ile hat sayısının acilen çoğaltılmasını istedi.
Kurulma aşamasında 40 bin hat için kota alan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına, “önleyici istihbarat hizmeti” nedeniyle yoğun talep olunca, hatlar kilitlendi. Kurum yaklaşık 43 gün önce Turkcell, Telsim ve Avea’dan aldığı 40 binlik hat kotasını doldurdu.
Emniyetin talebine cevaben TİB yetkilileri, “Maalesef hatların çoğunluğu önleyici istihbarat dinlemesi olarak kullanılıyor. Biz de durumu fark ettik. Ama bu işler bir çırpıda olmuyor. 3 telefon operatörüne de yazılı olarak hatların çoğaltılması için başvurduk. Sanırız en kısa sürede sorun aşılarak hat sayısı 40 binden 60 bine çıkarılacaktır” dediler.
Sendika.Org