Genel-İş Yönetim Kurulu, Kürtçe dahil herhangi bir dilin öğretilmesine karşı olmadıklarını ve Gündem gazetesinde bu yönde yapılan haberin “amacını aştığını” bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır’a bağlı Kayapınar Belediyesi’ndeki toplusözleşmede “Anadilde dil ve lisan eğitimi verilmesi” maddesinin konulması yönündeki talebe, “Yasal anlamda sıkıntılara yol açacağı” şeklinde yanıt verildiği hatırlatıldı. Sendikaların, yürürlükteki yasalara göre yönetilmek zorunda olduğu […]
Genel-İş Yönetim Kurulu, Kürtçe dahil herhangi bir dilin öğretilmesine karşı olmadıklarını ve Gündem gazetesinde bu yönde yapılan haberin “amacını aştığını” bildirdi.
Yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır’a bağlı Kayapınar Belediyesi’ndeki toplusözleşmede “Anadilde dil ve lisan eğitimi verilmesi” maddesinin konulması yönündeki talebe, “Yasal anlamda sıkıntılara yol açacağı” şeklinde yanıt verildiği hatırlatıldı.
Sendikaların, yürürlükteki yasalara göre yönetilmek zorunda olduğu kaydedilen açıklamada “Genel-İş Sendikası’nın dil öğrenimi vermek gibi bir misyonu yoktur” denildi. Verdikleri yanıtın herhangi bir dilin eğitiminin alınmasına veya verilmesine karşı olarak değerlendirilmesinin “amacı aşan, tartışmalı sonuç” olduğu belirtilen açıklamada, “Yerel dilde eğitime karşı olmak başka bir şey, yasal anlamda sendikamızın böyle bir görevi yok demek başka bir şeydir” denildi. Açıklamada ülkede konuşulan bir dilin öğretilmesinin kültürel zenginliğe katkı olacağı dile getirildi.
Açıklamada Genel-İş’in şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü için üzerine düşen görevi yapacağı belirtilerek, “Sendikamız sendikal mücadeleyi, emek-sınıf mücadelesini, aynı zamanda demokrasi mücadelesi olarak görmektedir” denildi.
Haber: Evrensel