Geçirdiği beyin kanaması sonucu Gülhane Asker Hastanesine kaldırılan ve burada 171 gün tedavi gören Bülent Ecevit, 5 Kasım, Pazar gecesi yaşama veda etti. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, basına yaptığı açıklamada, Ecevit’in yaşamını yitirmesi nedeniyle çok üzüntülü olduklarını, cenaze töreninin için eşi Rahşan Ecevit ile görüştükten sonra muhtemelen Çarşamba veya Perşembe günü düzenlenebileceğini söyledi. Ecevit’in […]
Geçirdiği beyin kanaması sonucu Gülhane Asker Hastanesine kaldırılan ve burada 171 gün tedavi gören Bülent Ecevit, 5 Kasım, Pazar gecesi yaşama veda etti.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, basına yaptığı açıklamada, Ecevit’in yaşamını yitirmesi nedeniyle çok üzüntülü olduklarını, cenaze töreninin için eşi Rahşan Ecevit ile görüştükten sonra muhtemelen Çarşamba veya Perşembe günü düzenlenebileceğini söyledi.
Ecevit’in ölümü üzerine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birer taziye mesajı yayınladı.
1925 yılında doğan Ecevit, gazetecilik yaşamının ardından genç yaşında Ankara milletvekili olarak CHP’de siyasete atılmış, kısa süre içinde Çalışma Bakanlığı’na getirilmişti.
İsmet İnönü’nün başbakanlığı döneminde toplu iş sözleşmesi, grev ve lokavt yasası çıkarıldığı için Ecevit, işçiye hak veren Bakan olarak tanıtılmıştı.
CHP’nin sola açılmasında önemli bir yeri olan Bülent Ecevit, 12 Mart muhtırası nedeniyle Partideki genel sekreterlik görevinden istifa etmiş, ardından da İsmet İnönü’nün karşısına rakip çıkarak CHP genel başkanlığı görevini üstlenmişti.
Bülent Ecevit’in Türkiye tarihindeki en önemli damgalarından biri, Kıbrıs çıkarması olmuştu.
5 kez başbakanlık koltuğuna oturan Bülent Ecevit, 12 Eylül yönetimine karşı da kendi üslubunca direniş göstermiş ve bu neden uzun süre cezaevinde kalmıştı.
Yaşamındaki en ironik olaylardan biri ise, 70’li yıllar boyunca çeşitli defa kendisine silahlı saldırı düzenleyen, öldürmeye çalışan faşistlerle aynı hükümette yer almasıydı.