Samsun Samsun Adliyesi’nde çalışan büro emekçileri, bugün yaptıkları eylemle 2007 için hazırlanan bütçeyi protesto ettiler. KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi’nin örgütlediği eylemde Samsun Adliyesi önündeki merdivenlerde toplanan emekçiler, hazırlanan 2007 bütçesinin geri çekilmesini istedi. BES Samsun Şube Sekreteri Bayram Metintaş yaptığı açıklamada, 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun 2 Kasım 2006 tarihinde […]
Samsun
Samsun Adliyesi’nde çalışan büro emekçileri, bugün yaptıkları eylemle 2007 için hazırlanan bütçeyi protesto ettiler.
KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi’nin örgütlediği eylemde Samsun Adliyesi önündeki merdivenlerde toplanan emekçiler, hazırlanan 2007 bütçesinin geri çekilmesini istedi.
BES Samsun Şube Sekreteri Bayram Metintaş yaptığı açıklamada, 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun 2 Kasım 2006 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandığını hatırlatarak, “Hükümet tarafından IMF’nin istekleri doğrultusunda şekillendirilip onayını aldığı 2007 yılı bütçesi, aralık ayı içersinde kanunlaştırılacaktır. Biz bu bütçenin onaylanmasını istemiyoruz. Ayrıca, bakanlıklar içersinde en az ücreti alan, hiçbir ek edeme almayan, aldıkları nöbet paraları dahi ellerinden alınan yargı emekçileri için ise hiçbir iyileştirme olmadığı gibi 2006 yılında yapılan haksızlıkların giderilmesi için hiçbir düzenleme de öngörülmemektedir. IMF bütçesine hayır diyoruz” dedi.
Kocaeli: İMF’ye değil, halka bütçe
Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, Adalet hizmetlerdine bütçeden ayrılan payın yükseltelmesi gerektiğini ve adalet çalışanları arasında adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi
2007 yılı bütçesinin kapsamında Adalet Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe komusyonunda görüşüldüğü sıralarda Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şubesi, Kocaeli Adliysi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülmesi sırasında, ek bir düzenleme getirilerek özlük hakları yeniden düzenlenmelidir mesajı verildi.
2007 BÜTÇESİ SOSYAL HUKUK DEVLETİ İLE BAĞDAŞMIYOR
Adalet çalışanları adına açıklama yapan BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, AKP hükümetinin açıklamış olduğu 2007 bütçesinin hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Şişman, hükümetin hazırlamış olduğu bütçe ile sırtını halka, yüzünü İMF, sermaye ve rantiyeye döndüğünün altını çizdi. Şişman, “2007 bütçesi Sosyal Hukuk Devleti ile bağdaşmayan bir bütçedir. 204.9 milyar YTL olarak açıklanan 2007 bütçesinde faiz giderleri yüzde 15 artırılırken, eğitimde, sağlıkta, enerjide, ulaşımda, barınmada yaşanan onca soruna rağman, işsizlerin sayısı milyonlarla ediliyor ve bu işsizlik karşısında da kamu yatırımları ve harçamalar azaltılmaktadır. Ek bir vergi düzenlemesi olmayacağını dile getiren hükümet 16.7 milyar YTL olarak görülen bütçe açığını ise yine oranı yüzde 70’lere varan dolaylı vergilerden yani kamu çalışanlarının ve halkın cebinden karşılamayı hedeflemektedir. Halkın ve kamu çalışanlarının taleblerine kulaklarını tıkayan hükümet İMF ve sermayenin isteklerini harfiyen yerine getirmektedir” dedi.
ADALET ÇALIŞANLARI EN DÜŞÜK ÜCRETİ ALIYORLAR
Şişman Adalet bakanlığı Bütçesinin tartışıldığı sürec ile ilgili olarak ise şunları kaydetti: “Adalet Bakanlığına bağlı kurumlar ve adliye çalışanları, kamu çalışanlarının en düşük ücret alan kesimini oluşturmaktadır. Her geçen gün özlük hakları kötüleştirilen çalışanlar arasında ise ayrım yapılmaktadır. Savcı ve hakimlere yapılan iyileştirme ile adalet dağıtan kurumda adeletsizlik yapılmıştır” dedi.
ADALET HEZMETLERİNE DAHA ÇOK PAY
Adalet Bakanlığının bütçesinin görüşülmesi sırasında yeni düzenlemeler yapılarak özlük haklarında ek bir düzenleme yapılması gerektiğin söyleyen Şişman, adliye çalışanları ile ilgili yapılması gereken düzenlemeler şöyle sıraladı: “Diğer bakanlıklarda olduğu gibi, günün koşullarına uygun ek bir ücret verilmesi gerekiyor. Tutulan nöbet karşılığında nöbet ücreti ödenmeli ya da izin kullandırılmalı. UYAP projesi ile ortaya çıkan soranlar bir an önce ortadan kaldırılmalı ve bu tür projeler iptal edilmelidir. Çalışma koşulları, binaların fiziki yapıları, yargı çalışanlarının ruhsal ve fiziksel konumlarına uygun hale getirilmelidir. Bütçeden adalet hizmetlerine ayrılan pay artırılmalıdır.”