Bilim ve Gelecek dergisinin Kasım sayısı bayilerde. Bilim ve Gelecek’in Kasım sayısındaki kapak dosyası, “bilim etkinliğinin ne olduğu” sorusuna yoğunlaşıyor ve insanın “bilim serüvenine” göz atıyor. Alâeddin Şenel, “Erkenbilimden bilimsel bilgi çağına: Bilim ve bilimciler” başlıklı geniş makalesinde, sihirsel düşünüşten dinsel düşünüşe, oradan da bilimsel düşünüşe uzanan yolu, sosyo-ekonomisi ile birlikte inceliyor. “Bilim nedir?” sorusuna, […]
Bilim ve Gelecek dergisinin Kasım sayısı bayilerde. Bilim ve Gelecek’in Kasım sayısındaki kapak dosyası, “bilim etkinliğinin ne olduğu” sorusuna yoğunlaşıyor ve insanın “bilim serüvenine” göz atıyor. Alâeddin Şenel, “Erkenbilimden bilimsel bilgi çağına: Bilim ve bilimciler” başlıklı geniş makalesinde, sihirsel düşünüşten dinsel düşünüşe, oradan da bilimsel düşünüşe uzanan yolu, sosyo-ekonomisi ile birlikte inceliyor. “Bilim nedir?” sorusuna, Prof. Dr. Yaman Örs, Doç. Dr. İsmihan Yusubov ve Dr. Sibel Özbudun’un verdiği yanıtlar da dosyada yer buluyor. Emekçileri savunduğu için üniversiteden atılan Prof. Dr. İzge Günal’ın kaleme aldığı, “Bilim insanının toplumsal sorumluluğu” başlıklı makale ile dosya tamamlanıyor.
Dergideki diğer makaleler ise şöyle sıralanıyor:
Dr. Deniz Akgün / “Piyasacılıkla alt etmenin olanağı yok: Yeni grip salgınına dikkat!”
Hasan Gören / “Yapay Zekâ ne kadar zeki?-
Yrd. Doç. Dr. Hasan Aydın /”Eğitim sisteminde modern ve postmodern modeller”
Ender Helvacıoğlu / ‘Geri’nin sıçrama potansiyeli
Dr. Kenan Ateş / Bilimde bir efsane: John Desmond Bernal
Adam Sendée / Dedem bir ilimkurdu muydu?
Tracy Lord / Dünyada ve Türkiye’de tohumun metalaşma süreci
Bilim ve Gelecek’in son sayısında, her zaman olduğu gibi Ali Nesin’le Matematik Sohbetleri, Bilim Gündemi, Yayın Dünyası, Go, Briç, Forum, Bulmaca gibi bölümlerde canlı haberler, bilimsel bilgiler, bilim tarihi öyküleri, söyleşiler, kitap tanıtımları ve tartışmalar yer alıyor.