Dev Sağlık-İş Sendikası’na insanca çalışma ve yaşama koşullarının sağlanması için üye olan Balcalı işçileri, 11 aydır sürdürdükleri mücadelede yeni bir döneme giriyor. Yaklaşık 350 sağlık işçisinin, temizlik işçisi olarak gösterilmesine karşı aylardır verdiği mücadele, Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından onaylandı. Rektörlüğe dava açmayı planlayan işçiler, aynı zamanda aralık ayanda gerçekleştirecekleri kongreye hazırlanıyor. Sendikal mücadele verirken işten […]
Dev Sağlık-İş Sendikası’na insanca çalışma ve yaşama koşullarının sağlanması için üye olan Balcalı işçileri, 11 aydır sürdürdükleri mücadelede yeni bir döneme giriyor.
Yaklaşık 350 sağlık işçisinin, temizlik işçisi olarak gösterilmesine karşı aylardır verdiği mücadele, Bölge Çalışma Müdürlüğü tarafından onaylandı. Rektörlüğe dava açmayı planlayan işçiler, aynı zamanda aralık ayanda gerçekleştirecekleri kongreye hazırlanıyor. Sendikal mücadele verirken işten çıkarılan 4 işçi arkadaşlarının açtığı ve 13 Kasım’da görülecek olan işe iade davasının sonucunu bekleyen işçiler, mahkemenin olumlu karar vermesi durumunda rektörlük baskısı nedeniyle sendikadan istifa eden arkadaşlarının geri döneceklerinden emin olduklarını belirttiler. Rektörlüğün, taşeron firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından yeni yılda işçileri kadroya alma sözü verdiğini hatırlatan Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Başkanı Mustafa Hotlar, ancak bu konuda bir adım atılmadığını belirtti. Kasım ayının işçiler için sıcak bir ay olacağını dile getiren Hotlar, işe iade davasının da belirleyici olacağını söyledi. Bundan dolayı davaya Adana’daki tüm işçi ve emekçileri beklediklerini ifade eden Hotlar, “İşçileri daha çok temsil edebilecek, onların kararıyla seçilmiş bir yönetim sözü verdiğimiz için bu ay içerisinde kongreye gidiyoruz. Bu dönem bence gerek Balcalı işçisi için gerekse Adana işçi sınıfı için bir umut olacak ve kentteki işçi hareketliliğini artıracak” diye konuştu. Sendika Örgütlenme Uzmanı Sevinç Hocaoğulları da genel kurulun iç örgütlülüklerini güçlendirdiği bir süreç olacağını ifade etti. Bu genel kurul sürecinde iki noktanın çok önemli olduğunu belirten Hocaoğulları, “Birincisi iç örgütlenmeyi sağlamak, ikinci yönü Balcalı çalışanlarının mücadelesini Adana’ya mal etmek, Adana’da kamuoyu yaratmak” dedi. Asıl işverenin rektörlük olduğunu ifade eden Hocaoğulları, hukuksal yollarla ihale sürecine müdahil olacaklarını belirtti. Çalışılabilir, okunabilir bir üniversite Yaz dönemiyle birlikte işyerinde bir durgunluk yaşandığını vurgulayan Dev Sağlık-İş Şube Yöneticisi Ali Ekber Takmaz, genel kurul sürecinin işçileri örgütlenmenin ilk günlerindeki canlılığına kavuşturacağını dile getirdi. SES Adana Şube Sekreteri Nazan Eroğlu da SES ve Dev Sağlık-İş birlikteliğini güçlendirmek için görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti. İşçilerle aynı işkolunda çalıştıklarına dikkat çeken Eroğlu, “Üniversitenin tüm bileşenleri birlikte bir mücadele zemini yaratabilmeli; çalışılabilir, okunabilir bir üniversite oluşturmalıyız” dedi.
Haber: Evrensel Gazetesi