Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara Hayır Platformu (GDOHP) etkinliklerinin Kasım ayında Sarıgöl, Alaşehir, Eşme ve Salihli ilçelerinde yapılmasının planlandığı belirtildi. Platform adına Sarıgöl’de bir basın açıklaması yapan Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, bu yıl geniş çaplı tutularak Sarıgöl, Alaşehir, Salihli ve Eşme ilçelerinde Kasım ayı içerisinde 2. Ekoloji Şenliği’nin yapılacağını açıkladı. Adnan Çobanoğlu, “Bu yıl yapılacak olan […]
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara Hayır Platformu (GDOHP) etkinliklerinin Kasım ayında Sarıgöl, Alaşehir, Eşme ve Salihli ilçelerinde yapılmasının planlandığı belirtildi.
Platform adına Sarıgöl’de bir basın açıklaması yapan Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, bu yıl geniş çaplı tutularak Sarıgöl, Alaşehir, Salihli ve Eşme ilçelerinde Kasım ayı içerisinde 2. Ekoloji Şenliği’nin yapılacağını açıkladı.
Adnan Çobanoğlu, “Bu yıl yapılacak olan 2. Ekoloji Şenliği etkinlikleri, geniş çaplı olarak düşünüldü. 9-10-11 ve 12 Kasım günlerinde Türkiye tarımı ve üzüm üreticileri açısından önem taşıyan konular ele alınacaktır. Çok uluslu tarım şirketleri ve onların ülkedeki temsilcileri tarafından yok edilmeye çalışılan Türkiye tarımının sahip çıkılması açısından bu çevreyle ilgili şenliğin önemi büyüktür. Ekolojik şenlik olmasına rağmen şenlik; alternatif tarım politikalarını savunan, gıda güvenliği ve gıda güvencesine sahip çıkmaya çalışan bilim insanı, tüketici dernekleri, ziraat mühendisleri ve çiftçi sendikaları, sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelip sorunları ve çözüm önerileri çiftçilerle birlikte tartıştıkları toplantı ve söyleşilerden oluşacak” dedi.
Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu, bu yıl özellikle Manisa bölgesinin seçildiğini söyleyerek, “Ülkemizin stratejik 2 ürününü yetiştiren çiftçilerin tütün ve üzüm üreticilerinin en yoğun bulunduğu bölgeler Sarıgöl, Alaşehir, Salihli ve Uşak iline bağlı Eşme ilçeleridir. Tütün ve üzüm yetiştiren bu bölgelerde üreticilerin durumları perişandır” diye konuştu.
2. Ekoloji Şenliği’nin 9 Kasım günü Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Çanakçı Köyü’nden başlayacağını belirten Başkan Çobanoğlu, 4 günlük etkinlik içinde, ‘Küreselleşme Baskısında Türkiye Tarımı-Eşme, ‘Kışladağ Altın Madeni ve çevreye etkisi-Tohumculuk Yasası ve Gıda Egemenliği-Alternatif Tarım Politikaları’, ‘Endüstriyel tarıma karşı köylü tarımcılığın anlamı-Biyogüvenlik Yasası’ gibi konuların uzmanlarınca sunulacağını bildirdi.