Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, Türkiye’nin diğer illerinde de devam eden kampanyaya Trabzon Meydan Parkta yaptıkları sokak tiyatrosu ve basın açıklamasının ardından imza toplayarak başladı. Eylem öncesinde davullar çalarak parka gelen öğrenciler halkı sokak tiyatrolarını izlemeye davet ettiler. Üniversitelilerin öğrencilik hayatlarında karşılaştıkları sorunları konu eden sokak tiyatrosu, halktan yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 200 kişinin izlediği […]
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, Türkiye’nin diğer illerinde de devam eden kampanyaya Trabzon Meydan Parkta yaptıkları sokak tiyatrosu ve basın açıklamasının ardından imza toplayarak başladı.
Eylem öncesinde davullar çalarak parka gelen öğrenciler halkı sokak tiyatrolarını izlemeye davet ettiler. Üniversitelilerin öğrencilik hayatlarında karşılaştıkları sorunları konu eden sokak tiyatrosu, halktan yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 200 kişinin izlediği sokak tiyatrosu, alkışlarla sona erdikten sonra bugün üniversitelerin piyasalaştırma sonucu getirildiği vahim durum ve öğrenciler temel problemlerine değinen bir basın açıklaması yapıldı.
Halktan kampanyalarına destek vermelerini isteyen öğrenciler, tek tek tüm vatandaşlarla konuşarak imza topladılar. Bundan sonra Trabzon’un mahallerinde de imza toplayacaklarını belirten öğrenciler ayrıca, son günlerde ortaya çıkan KTÜ Rektörü İbrahim ÖZEN ve iki öğretim üyesi hakkındaki ”bilimsel hırsızlık” haberleri konusunda da bir açıklama yaparak KTÜ Öğrenci Kolektifi’nin bu konudaki düşüncelerini kamuoyuyla paylaştılar.
KTÜ Öğrenci Kolektifi’nin konuyla ilgili açıklaması:
“Dün gazetelerde KTÜ Rektörü İbrahim ÖZEN ve iki öğretim üyesi hakkında ”bilimsel hırsızlık” yaptıkları iddiasıyla bazı haberler yayınlanmıştır. Çıkan iddialar üniversitede ve şehirde şok etkisi yaratmıştır. İbrahim ÖZEN ve iki öğretim üyesinin bu duruma dair açıklamaları oldukça şaşırtıcıdır. Rektör İbrahim ÖZEN’ in ”benim haberim yok, bilgim dışında gerçekleşmiş” gibi açıklamaları, bizi tatmin etmemiştir. Çünkü biz bu tür açıklamalara hiç yabancı değiliz. Geçtiğimiz yıl kantinde bağlama çalan öğrencilere jandarma müdahale ettiğinde de, tiyatro oynayan öğrencilere uzaklaştırma cezası verildiğinde de, kayıt parasını geri almak için dilekçe veren öğrencilerin dilekçeleri tehditlerle geri çektirildiğinde de, İbrahim ÖZEN benzer cümleler kullanarak kamuoyunu yanıltmıştır. Şimdi soruyoruz, daha birkaç gün önce kayıt parası ödememek için kendisiyle görüşmek isteyen öğrencilerin üzerine jandarma ekiplerini göndererek coplatan, bir arkadaşımızın parmağının kırılmasına yol açan İbrahim ÖZEN’ in bu olaydan da mı haberi yok? Hukuka aykırı bir şekilde toplanan kayıt paraları da bir çeşit hırsızlık değil mi? Bir üniversitede rektörden habersiz bunca iş çevrilmesi mümkün olabilir mi? Eğer mümkünse bu, üniversite yönetimindeki ilişkilerin çürümüşlüğünü göstermiyor mu? Rektörün bu sorularımıza cevap vermesini bekliyoruz.”