Kocaeli Erenler ve Cedit mahallelerinde yapılmak istenen yıkımlara karşı kurdukları mahalle meclisi ile direnen mahalle halkının mücadelesinden rahatsız olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, proje hakkında yaptığı basın açıklamasında mahalle halkının örgütlenmesi ve direnmesi için destek veren Halkevleri’ni hedef gösterdi. Erenler ve Cedit mahallesinde oluşturulan Mahalle Meclisi adına bugün bir basın açıklaması yapılarak barınma […]
Kocaeli Erenler ve Cedit mahallelerinde yapılmak istenen yıkımlara karşı kurdukları mahalle meclisi ile direnen mahalle halkının mücadelesinden rahatsız olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, proje hakkında yaptığı basın açıklamasında mahalle halkının örgütlenmesi ve direnmesi için destek veren Halkevleri’ni hedef gösterdi.
Erenler ve Cedit mahallesinde oluşturulan Mahalle Meclisi adına bugün bir basın açıklaması yapılarak barınma hakkı mücadelesinin aktif yürütücüsü olan Halkevleri’nin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Meclis adına açıklama yapan Fatma Demir, Halkevleri’nin kamuoyunda öcü gibi gösterilmesini kınadıklarını ve Karaosmanoğlu’nun bu tavrından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
GÖRMEZDEN GELİNDİK
Erenler ve Cedit mahallesinin oluşturduğu Mahalle Meclisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun DYP ziyaretinde Kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamalara karşı ACSAP’ın önünde bir basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada Karaosmanoğlu’nun “Halkevleri ortalığı karıştırıyor, mağdur yok” sözlerine tepki gösterildi.
Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nin yanında yapılan basın açıklamasını Mahalle Meclisi adına Fatma Demir okudu. Demir, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mağduriyetlerini bir dizi eylem ve etkinliklerle dile getirmeye çalıştıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bunu görmezden geldiğini belirtti. Demir, “Projenin gündeme gelmesinden itibaren muhatap alınmayı istedik. Bu projenin ne olduğu, nasıl yapıldığı konusunda bize bir açıklama yapılmasını istedik. Bu taleplerele iki kez Belediye’ye yürüdük ama muhatap alınmadık ve tatmin edici bir açıklama ile karşılaşmadık” dedi.
KARAOSMANOĞLU ORTALIĞI KARIŞTIRIYOR
Demir, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun geçtiğimiz gün DYP ziyaretinde yaptığı açıklamalara değinerek, açıklamanın mahalle halkını bir kez daha görmezden geldiğini ve bu tutumunun doğru olmadığını söyledi. Demir, “Karaosmanoğlu, ‘Halkevleri ortalığı karıştırıyor’ diyerek hepimizi hayrete düşüren açıklamalar yapıyor. Biz bu açıklamaya karşı şunu söylüyoruz; eğer kendisi Belediye’ye yaptığımız yürüyüşlere zahmet edip kapıya kadar gelseydi orada gerçekten mağdur yüzlerce insanı görecekti. Bunu yapmayan Başkan basına yaptığı açıklamalarla ortalığı kendisi karıştırıyor” dedi.
Projenin başından itibaren yaptıkları eylemler ve açıklamalarla konuya duyarlı olan Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri ve tüm İzmit halkını destek vermeye çağırdıklarını söyleyen Demir, her türlü destekleriyle yanlarında olan Halkevleri’ne teşekkür ettiklerini söyledi. Demir, “Bizlere ve barınma hakkımıza sahip çıkan Halkevleri’ni kamuoyunda öcü gibi gösterilmesini kınıyoruz. Ayrıca İbrahim Karaosmanoğlu’nu bu tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz. Çeşitli bahanelerle sorunlarımızı ört pas etmekten vazgeçerek en kısa zamanda taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.
Halkevleri açıklama yapacak
Kocaeli Halkevleri adına yarın saat 12:00’de bir basın açıklaması yapılacağı ve yıkımlarını meşrulaştırmak için mahalle halkı ve örgütlendiği Halkevleri’ni hedef gösteren Belediye Başkanı’nın protesto edileceği söylendi.