İngiltere’de geçen bir yıl içinde 150 bebeğin MRSA adı verilen, kan zehirlenmesi ve organların faaliyetlerinin son bulmasıyla ölüme yol açabilen hastane enfeksiyonları kaptığı bildirildi. Hükümetin elindeki istatistiklere göre, özellikle kuvözde sonda ve serumla beslenen ya da tedavi edilen prematüre bebekler MRSA kapma tehlikesi taşıyor. Mikrobiyoloji uzmanı Dr. Alan Johnson ellerindeki ilk verilerin 150 vakaya işaret […]
İngiltere’de geçen bir yıl içinde 150 bebeğin MRSA adı verilen, kan zehirlenmesi ve organların faaliyetlerinin son bulmasıyla ölüme yol açabilen hastane enfeksiyonları kaptığı bildirildi.
Hükümetin elindeki istatistiklere göre, özellikle kuvözde sonda ve serumla beslenen ya da tedavi edilen prematüre bebekler MRSA kapma tehlikesi taşıyor.
Mikrobiyoloji uzmanı Dr. Alan Johnson ellerindeki ilk verilerin 150 vakaya işaret ettiğini, ancak henüz istatistiklere yansımayan hastanelerle birlikte bu rakamın 750’ye yakın olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, “bunun endişe verici bir rakam olduğunu” söyledi.
Londra Imperial College uzmanlarından Dr. Mark Enright ise MRSA adı verilen hastane enfeksiyonlarının kontrolden çıkma eğilimi gösterdiği uyarısında bulundu.
İngiltere’de hastanelerdeki hijyen koşullarının yetersizliği ve bu yüzden meydana gelen can kayıpları, uzun zamandır büyük eleştirilere yol açıyordu.
Bebek ölümleri Türkiye’de de artıyor
Son zamanlarada Türkiye’deki hastanelerden gelen bebek ölüm haberleride bir hayli arttı. Hastane enfeksiyonu nedeniyle gerçekleşen bebek ölümleri sağlık hizmetlerinin dünya genelinde her geçen gün daha da kötüye gittiğini gösteriyor. Bu kötüye gidişin altında yatan temel sebep ise sağlığı piyasalaştırmak için devlet hastanelerine aktarılan kamusal kayanakaların kısılması.
Sağlığın piyasalşatırılmasının bedeli ise bebek ölümlerinin açıkça gösterdiği gibi insan hayatı oluyor.
kaynak: AA
Sendika.Org