Ezilenlerin Sosyalist Platformu Beşiktaş son durakta bir basın açıklaması yaparak son günlerde devrimciler yönelik başlatılan tutuklama terörünü basın açıklamasında gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi. Gözaltına alınan devrimcilerin ailelerinin de katıldığı açıklamada konuşan ESP İstanbul temsilcisi Figen Yüksekdağ, bir süre önce çıkarılan TMY ile birlikte miting engellemekten sokakta gözaltına almaya kadar yeni uygulamalar başlatıldığı söyledi. Yüksekdağ, 23 […]
Ezilenlerin Sosyalist Platformu Beşiktaş son durakta bir basın açıklaması yaparak son günlerde devrimciler yönelik başlatılan tutuklama terörünü basın açıklamasında gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.
Gözaltına alınan devrimcilerin ailelerinin de katıldığı açıklamada konuşan ESP İstanbul temsilcisi Figen Yüksekdağ, bir süre önce çıkarılan TMY ile birlikte miting engellemekten sokakta gözaltına almaya kadar yeni uygulamalar başlatıldığı söyledi. Yüksekdağ, 23 kişinin bu uygulamaların sonucu olarak gözaltına alındığına dikkat çekti.
Atılım Gazetesi editörlerinden Alp Altınörs de hükümetin Lübnan tezkeresini meclisten geçirdikten sonra muhaliflere yönelik bir dizi uygulama başlattığını öne sürerek, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.
Özgür Radyo Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aslan da yaptığı konuşmada, Özgür Radyo’nun 1995’de kurulduğundan bu yana işçilerin, emekçilerin, kadınların, ezilenlerin sorunlarını dile getirdiğini söyleyerek, Özgür Radyo’nun insan haklarını, barışı savunmaya devam edeceğini ifade etti. Aslan, bugüne kadar gözaltılara karşı tepki gösteren tüm kurumların duyarlılıklarının devam etmesini istedi.
Tutuklu Gazetecilerle Dayınşma Platformu sözcüsü Necati Abay da başta gazeteciler olmak üzere gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi. Gözaltındakilerin yakınları ise yaptıkları konuşmada çocuklarını göremediklerini ve bundan dolayı kaygı duyduklarını belirttiler.
Açıklamaya, SDP, Partizan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmara Şubeleri, Halkevleri, SODAP, TUYAB, FHDD, Belediye-İş, Genel-İş, Limter-İş, Tekstil-Sen yöneticileri de katıldı.
Mahkeme çıkartılan 23 kişinin “neden gözaltına alındıkları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları için savcılık ve hakimlikte ifade vermeyi reddettiği açıklandı. Gözaltında bulunanların yakınlarının mahkeme önündeki bekleyişleri ise sürüyor.
Adana ESP tutuklama terörünü protesto etti
ESP tezkere karşılarının tutuklamasını ve Atılım Gazetesi yöneticileri ve muhabirlerine dönük gözaltıları protesto etmek için Adana Büyük Postane önündeydi.
Halkevleri, İHD, Emep ve SDP’nin destek verdiği eylem Büyük postane önünde basın açıklamasıyla başladı. Açıklamada 12 Eylül 1980 faşist darbesinin bugünde anti demokratik yasalarla devam ettiği vurgulandı.
“12 Eylül ; söz eylem ve örgütlenme hakkının faşist cendere altına alınması, emekçi halkın sefalete mahkum edilmesi, sendikal hak ve özgürlüklerin gasp edilmesi, anti emperyalist, ilerici ve devrimcilerin imha edilmesidir.” Denilen açıklama şu şekilde devam etti: ” Lübnan’a asker gönderilmesine karşı çıkan, protesto haklarını kullanan anti emperyalist güçlere polis coplarla, panzerlerle, gaz bombalarıyla saldırmış 18 anti emperyalist göstericide tutuklamıştır. Son olarak devrimci sosyalist basın Ezilenlerin Sosyalist Alternatifi Atılım gazetesi yayın yönetmeni İbrahim Çiçek,Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım yazarı Ziya Ulusoy,Bayram Namaz ve Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan’nın aralarında bulunduğu 33 devrimci polis tarafından göz altına alınmıştır. 8-9 Eylül tarihlerinde gözaltına alınanların sayısı 33 olmasına rağmen sadece 23 kişinin ismine ulaşılmış, geriye kalan 10 kişinin ismi dahi öğrenilememiştir. Gözaltılar halen devam etmektedir.” Denilen açıklamada göz altına alınan devrimci ve sosyalistlerin yaşamlarından endişe duyulduğu söylendi.
Eylem yapılan açıklamanın ardından postaneye geçilerek Adalet Bakanlığı’na protesto faksları çekilerek bitirildi.