Her geçen gün tahribata uğrayan eğitim sistemi giderek sadece varsılların alabildiği bir hizmete dönüştürülmek isteniyor. AKP’nin neo-liberal eksende yürüttüğü bu tahribat karşısında; sendikamız tarafından başlatılan “Bütçeden Eğitime Yeterli Kaynak ve Okuluma Ödenek İstiyorum” kampanyası çerçevesindeki duyarlılık oluşturma ve destek arama amacıyla Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve MYK üyeleri sivil toplum kuruluşlarını, demokratik kitle […]
Her geçen gün tahribata uğrayan eğitim sistemi giderek sadece varsılların alabildiği bir hizmete dönüştürülmek isteniyor. AKP’nin neo-liberal eksende yürüttüğü bu tahribat karşısında; sendikamız tarafından başlatılan “Bütçeden Eğitime Yeterli Kaynak ve Okuluma Ödenek İstiyorum” kampanyası çerçevesindeki duyarlılık oluşturma ve destek arama amacıyla Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve MYK üyeleri sivil toplum kuruluşlarını, demokratik kitle örgütlerine ve siyasi partilere ziyaretlerde bulunuyor.
Bu ziyaretler çerçevesinde daha önce TMMOB, TÜRK-İŞ, İHD, ANAP, SHP, TTB, CHP, TÜKODER, Barolar Birliği ve DTP ile görülüşmüş, bu kurum ve partilere kampanyanın çerçevesi anlatılmış, ziyaret edilen kurumlar da kampanyaya ilişkin olarak desteklerini belirtmişlerdi. TMMOB ve Türk-İŞ de ziyeretlerin ardından yaptıkları açıklamalarda Eğitim Sen tarafından yürütülen kampanyaya destek verdiklerini açıklamışlardı.
Bu ziyaretler çerçevesinde Eczacılar Birliği Başkanı Bülent Domaç ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat ile görüşüldü; kampanyanın amaçları ve hedefleri dile getirilerek kampanyaya ilişkin hazırlanmış olan dosya sunuldu.
Eczacılar Birliği Başkanı Bülent Domaç, kampanyayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini dile getirdi. Mehmet Mir Dengir Fırat ile yapılan görüşmede ise kampanya taleplerinin yanı sıra Şanlıurfa ve Tunceli’deki sürgünler ile bölgede yaşanan olumsuz gelişmelerden duyulan kaygı dile getirildi. Ayrıca öğretmenlere ödenen 425 YTL’lik “eğitime hazırlık ödeneği”nin hizmetli ve memurlara da ödenmesi istendi.
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Dengir Fırat’la yaptıkları görüşmede ayrıca her yıl öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitapların yıl sonunda çöpe atıldığını, bunun da büyük bir ekonomik kayıp olduğunu belirterek kitapların daha uzun süreli kullanıma uygun hale getirilmesini, üç ya da beş yılda bir dağıtım yapılmasını ve her yıl kitaplara verilen paranın okullara ödenek olarak aktarılmasını istedi.
Görüşmeler olumlu bir havada gerçekleşirken Eğitim Sen yöneticileri bu doğrultudaki ziyaretlerini sürdüreceklerini bildirdiler.