İstanbul Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nin kuruluşu nedeniyle geleneksel olarak yapılan festivalin için bu akşam yapılan yürüyüşe polis saldırdı. 700-800 kişinin katıldığı yürüyüşün başlamasının ardından polis yürüyüşü engellemek için kitlenin yolunu barikatla kesti. Yürüyüş komitesi ve polis arasında bir süre görüşmeler yapıldı. Kitle bu sırada sloganlarla olayı protesto ederek betleyişini sürdürdü. Daha sonra mahallede son durak […]
İstanbul Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nin kuruluşu nedeniyle geleneksel olarak yapılan festivalin için bu akşam yapılan yürüyüşe polis saldırdı.
700-800 kişinin katıldığı yürüyüşün başlamasının ardından polis yürüyüşü engellemek için kitlenin yolunu barikatla kesti.
Yürüyüş komitesi ve polis arasında bir süre görüşmeler yapıldı. Kitle bu sırada sloganlarla olayı protesto ederek betleyişini sürdürdü.
Daha sonra mahallede son durak olarak bilinen yere yürüyüşe geçen kitlenin üzerine hiç bir uyarı yapılmadan gaz bombaları, panzerler ve coplarla saldırıldı.
Polis saldırısına cevap veren mahalleliler ve polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralananlar olduğu bildiriliyor.
Eylemi sürdüren devrimci grupların mahalle girişine yığınak yapan ve arama yapan polis çekilene kadar eylemlerini sürdürecekleri belirtiliyor.
İstanbul polisi iki haftadır, devrimci-demokrat kimlikleriyle bilinen emekçi semtlerinde operasyonlar düzenliyor. Yapılan operasyonlarda mahalleler ablukaya alınıyor, aramalar yapılıyor. Son günlerde artan baskılara karşı bir çok protesto eylemi düzenlendi.