Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle evleri ellerinden alınmak isteyen yaklaşık bin kişilik, Erenler ve Cedit Mahallesi halkı evlerinin değerinin verilmemesi nedeniyle 7 Ağustos’ta Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Kentsel Dönüşüm Projesi ve Umuttepe yolu nedeniyle evleri istimlak edilmek istenen Erenler ve Cedit Mahallesi halkı Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek basın açıklaması yaptılar. Havanın çok sıcak olmasına rağmen, çok sayıda çocuk […]
Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle evleri ellerinden alınmak isteyen yaklaşık bin kişilik, Erenler ve Cedit Mahallesi halkı evlerinin değerinin verilmemesi nedeniyle 7 Ağustos’ta Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü.
Kentsel Dönüşüm Projesi ve Umuttepe yolu nedeniyle evleri istimlak edilmek istenen Erenler ve Cedit Mahallesi halkı Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek basın açıklaması yaptılar. Havanın çok sıcak olmasına rağmen, çok sayıda çocuk ve yaşlıların katıldığı yürüyüşe, Halkevleri, bazı sendikalar ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Santral’deki Ana Çocuk Sağlığı Merkezi önünden başlayarak Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen Erenler ve Cedit Mahallesi sakinleri yol boyunca; “Barınma hakkımız engellenemez, İnsanca yaşamak istiyoruz, Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma, Sağlık halkımız engellenemez, Vatandaş burada, başkan nerede?, Sen bize gelmedin, biz sana geldik, Evimize dokunan eller kırılsın, Muhtarlar istifa, Çalışınca oluyor, halk evsiz kalıyor” sloganları attılar. Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapan Kanuni Öztürk şöyle konuştu: “Erenler ve Cedit Mahallesi halkı bir süredir mahallemizde yaşamış olduğumuz sıkıntılara dair çözümler arıyoruz. Bizler evlerimizin yıkılacağını duymaya başladık. Ne olduğunu öğrenmeye gittiğimizde, ‘ Evinizi alıyoruz, size şu kadar para, çıkın gidin’ deniyordu. Kimimize yol, geçecek, kimimize yeşil alan olacak, kimimize kentsel dönüşüm diye bir şeylerden bahsediyorlardı.
BAŞKAN TAAHÜTNAME VERSİN
Hepimiz aynı şeyi soruyorduk, bu nasıl projelerdi ki bize sormadan evlerimiz yıkacaklar. Anladık ki birileri bizi kandırmaya çalışıyor. Evlerimizi yıkacaklar. Bizler bu mahallede mutluyuz ve buradan gitmek istemiyoruz. Bizlere bu mahallede insanca yaşayabileceğimiz projeler sunulmadığı sürece yapılan projeleri hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Ve soruyoruz ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kime hizmet ediyor. Bu proje yararlı olacaksa ilk önce bu mahallede yaşayanlara yararlı olmalıdır. Bizler diyoruz ki; söz gider yazı kalır. Belediye Başkanı, avukatlar ve noter huzurunda bu taleplerimizi kabul eden yazılı taahhütname versin”
Basın açıklamasından sonra bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’yla görüşmek istedi fakat görüşme talebi kabul edilmedi.
Haber: Suriye Çatak/Kocaeli