Yaklaşık 8 aydır Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde örgütlenen DEV SAĞLIK-İŞ sendikası üyesi işçiler hastane yönetimi ve Rektörlüğün uzun zamandır oyalama ve işçilerin sesini duymazdan gelme tavrına karşılık mücadelesini sürdürüyor. Bugün muhalefet örgütleriyle birlikte yapılan basın açıklamasında rektörlük son kez uyarıldı. Hatırlanacağı üzere Balcalı Hastanesi’nde rektörlük ve DEV SAĞLIK-İŞ sendikası arasında ki görüşmeler bir süre devam […]
Yaklaşık 8 aydır Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde örgütlenen DEV SAĞLIK-İŞ sendikası üyesi işçiler hastane yönetimi ve Rektörlüğün uzun zamandır oyalama ve işçilerin sesini duymazdan gelme tavrına karşılık mücadelesini sürdürüyor. Bugün muhalefet örgütleriyle birlikte yapılan basın açıklamasında rektörlük son kez uyarıldı.
Hatırlanacağı üzere Balcalı Hastanesi’nde rektörlük ve DEV SAĞLIK-İŞ sendikası arasında ki görüşmeler bir süre devam etmiş fakat rektörlük sendikanın bütün çözüm önerilerini sonuçsuz bırakarak görüşmelerin önünü tıkamıştı. Uzun zamandır rektörlükten görüşme talep eden DEV SAĞLIK-İŞ sendikası rektörlüğün olumsuz yanıtlarına karşılık yeniden eylemlilik sürecini başlatmış ve rektörlüğü uyararak görüşme masasına davet etmişti.
Her geçen gün eylem dozajını arttıran Balcalı işçilerine karşılık rektörlük işçilere yönelik bildiri dağıtmış işçilerin sendikaya üye olmalarını engellemeye çalışmış sendikayı ve eylemlerini yasa dışı ilan etmişti. En son yaptıkları 1 haftalık iş bırakma eylemleri ile Balcalı işçisi hastane yönetimine artık bizi oyalamayı bırakın çağrısı yaptı.
BALCALIDA HAK ALMA MÜCADELESİ SÜRÜYOR,REKTÖRLÜK SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!
Bu gün {06.07.2006} saat 12:00 de SES ve DEV SAĞLIK-İŞ tarafından SES Adana şubesinde bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada DEV SAĞLIK-İŞ adına konuşan ARZU ÇERKEZOĞLU; “7 aydır sürdürdüğümüz ortak örgütlenme mücadelesinde Bütün Türkiye’nin gözü kulağı olduk ,çok önemli yol kat ettik fakat rektörlük bütün iyi niyetimizi görmezden gelerek bizi yapmak istemediğimiz şeyleri yapmaya zorluyor.
Bizler biliyoruz ki sağlık alanındaki piyasalaştırmanın en üst düzeye ulaştığı bir dönemde sağlık hakkı mücadelesi sağlık çalışanlarının mücadelesiyle eş değerdir. Biz ortak mücadeleyle bu süreci kazanacağız . Balcalı bunun örneklerinden bir tanesi olmuştur olacaktır” dedi.
Açıklamada konuşan CHP Adana Millet Vekili Tacidar SEYHAN ise, “Kamunun iki temel görevi vardır bu görevler; çalışanı, çalışmayanı-yoksulu, zengini bütün insanlarımıza sağlık ve eğitimi eşit ve nitelikli bir şekilde ulaştırmaktır. Bu alanlar sorumluluğu en büyük olan alanlardır. Oysa ki AKP iktidarı bu durumu görmezden gelmekte eğitim ve sağlık alanını tamamiyle piyasalaştırarak cahil ve sağlıksız bir toplum yaratmaktadır.
Yapılması gereken şey eğitim ve sağlık hizmetleri nitelikli ve kesintisiz halkımıza ulaştırılmalı en doğal haklarını kullandıkları için dilencileştirilmemelidir, halkımız emperyalist sağlık anlayışına kurban edilmemelidir. Ayrıca sağlık alanındaki düzenlemeler ilk önce sağlık çalışanlarından başlatılmalıdır. Çünkü sağlık çalışanları sağlığımızın teminatıdır. Duyarsızlığın ve ilgisizliğin faturası ağırdır bu yüzden sağlık çalışanlarımızla, Balcalı işçileriyle ortak diyalog süreci başlatılmalı ve hakları biran önce çalışanlarımıza iade edilmelidir” dedi.
CHP Adana Millet Vekili Kemal SAĞ ise, “Bu gün burada olmamızın tek nedeni medeniyetin yaratıcıları emekçilerimize sahip çıkmak onlara destek olmaktır.uzun zamandır Balcalı Hastanesi’nde mücadelelerini sürdüren emekçilerimizin hakları biran önce verilmelidir.Üniversite rektörümüz sayın Alper AKINOĞLU nun kendi işçileriyle görüşmekten kaçınması onların taleplerine kulak tıkaması bir üniversite rektörüne yakışmayan davranışlardır” dedi.
Daha sonra ortak basın açıklamasını okuyan SES Adana şube başkanı Mehmet ANTMEN, “Balcalı’da sürdürdüğümüz hak alma mücadelemiz örgütlülüğümüzün ne kadar güçlü ve dayanıklı olduğunu herkese gösterdi. Bizler yürüttüğümüz mücadeleyi yasadışı görmek isteyenlere karşı ,verdikleri sözü tutmayanlara karşı eşitliği ve insanca bir yaşamı istemeyenlere karşı örgütlendik ve gücümüzü gösterdik.
Rektörlük, çalışma barışını bozan tutumdan vazgeçerek sorunların çözümü için barışçıl bir çaba göstermeli bugünkü tutumuna bir son verip, gerek SES, gerekse DEV SAĞLIK-İŞ ile uzlaşma masasına oturmalıdır. Biz Balcalı çalışanları olarak; “hastane yönetimi ve rektörlüğün 13 Temmuz 2006 günü mesai bitimine kadar bizimle diyaloga geçmesini, aksi taktirde DİSK, KESK, SES ve DEV SAĞLIK-İŞ genel merkezlerini Adana’ya taşıyacağımızı ve hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz” dedi.
Basın açıklamasına katılarak destek verenler:
CHP Adana millet vekili Tacidar SEYHAN, CHP Adana millet vekili Kemal SAĞ, DİSK GENEL-İŞ BÖLGE TEM. Kemal ASLAN ve yöneticileri, KESK MYK üyesi Kamuran KARACA, EĞİTİM-SEN ŞYK Ergün ATLIĞ, TARIM ORKAN SEN ŞYK Kemal KURAK, SES URFA ŞUBE BAŞKANI Bedriye YORGUN, DİSK EMEKLİ SEN ŞYK Ali DİNİGÜZEL, BES ŞYK Durmuş GÜRHAK, TMMOB İKK Hüseyin ATICI, BTS MYK İlker ÖNAL, BTS ŞYK Tonguç ÖZKAN, ADANA HALKEVİ BAŞKANI Duran BOLAT ve yöneticileri, ÖDP İL BAŞKANI Murat UMAY ve yöneticileri, Adana Tabip Odası Başkanı Osman KÜÇÜKOSMANOĞLU, CHP İL BAŞKANI Serdar SEYHAN ve yöneticileri, DEV SAĞLIK-İŞ bölge şube yöneticileri, SES ŞUBE yöneticileri