İşten atılan, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan taşeron firma Akmercan Temizlik işçileri eylemde. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan taşeron firma Akmercan Temizlik işçileri “daha iyi bir iş” dedikleri işten atıldı. İki gündür Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin önünde eylemde olan işçiler 12 saate kadar çalıştırıldıklarını, mesai ücretlerini alamadıklarını, işe gitmedikleri günlerde iki […]
İşten atılan, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan taşeron firma Akmercan Temizlik işçileri eylemde.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan taşeron firma Akmercan Temizlik işçileri “daha iyi bir iş” dedikleri işten atıldı.
İki gündür Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin önünde eylemde olan işçiler 12 saate kadar çalıştırıldıklarını, mesai ücretlerini alamadıklarını, işe gitmedikleri günlerde iki günlük paralarının kesildiğini, iş yerinden yemek verilmediğini ve servislerin çok düzensiz olduğunu belirttiler.
6 Temmuz günü ücretlerinin (şoförler 600 YTL, diğer işçiler 450 YTL alıyor) 100 YTL arttırılması, mesai ücreti ve yemek verilmesi , düzenli servis taleplerini belirten işçiler işverenin iki gün süre istediğini ancak pazar günü bütün taleplerin geri çevrildiğini dile getirdiler. Yaşanan gerginlik sonrası işverenin bu talepleri ileten gece vardiyasını işten attığını, buna karşılık firmanın Gaziosmanpaşa’daki şantiyesini geçici olarak işgal ettiklerini belirten işçiler Belediye Başkanıyla görüşmek üzere bir heyet gönderdiklerini, Belediye Başkan Yardımcısındansa bu durumun muhatabının taşeron şirket olduğu yanıtı aldılar.
Görüşmenin ardından Eğitim-Sen 4 Nolu şubede toplanan işçiler vardiyanın başladığı saat olan 5’te işyeri şantiyesi önünde toplanarak iş veren hakkında zabıt tutturma ve talepleri ile birlikte işe alınma isteminde bulunma kararı aldılar. İşçiler işe alınmamaları halinde hukuki ve fiili mücadeleye devam edecekleri her gün şantiye önünde toplanacaklarını belirttiler. Aynı iş yerinde, geçtiğimiz Ekim ayında işveren yine işçi atmaya çalışmış ancak işçiler greve gidince geri adım atmış ve iş koşullarında düzeltme yapacakları sözünü vermişti.
İşveren kimdir:
Akmercan Şirketler Grubu olarak İstanbul – Avcılar ilçesinde başlamış oldukları kentsel temizlik, çöp toplama,taşıma hizmetleriyle caddelerin sokakların,pazar yerlerinin yıkanıp temizlenmesi gibi hizmetlerine İstanbul’un Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa ilçeleriyle Samandıra Beldesi, Bursa-Osmangazi, Kırklareli-Babaeski ile Bolu, Bayburt, Siirt illerinde halen devam ediyor.
Akmercan Kardeşler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Haydarpaşa GATA Hastanesi, İkinci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın yanı sıra Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü gibi birçok kurumla çalışıyor. Ankara’da bulunan Türk Telekom Genel Müdürlüğü taşımacılık ihalesini de kazanan Akmercanlar 350 adet sıfır otobüslerle yakında hizmete başlayacak.Yurtdışında ise İtalya, Kazakistan ve Rusya’da da faaliyeti var.
Sendika.Org/Gaziosmanpaşa