Körfez Halkevi, Eğitim-Sen Körfez temsilciliği, SES Körfez Temsilciliğinin birlikte parasız eğitim hakkına sahip çıkmak için Körfez Esentepe Mahallesi, Kuzey Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesinde halk toplantıları düzenlediler. Düzenlenen toplantılar her gün bir mahallede gerçekleştirildi. Esentepe ve Kuzey Mahallelerinde gerçekleşen toplantılarda Eğiti-Sen Kocaeli Şube üyesi Hüyla Demirpehlivan, Eğitim-Sen Körfez Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kafkaslı ve Körfez […]
Körfez Halkevi, Eğitim-Sen Körfez temsilciliği, SES Körfez Temsilciliğinin birlikte parasız eğitim hakkına sahip çıkmak için Körfez Esentepe Mahallesi, Kuzey Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesinde halk toplantıları düzenlediler.
Düzenlenen toplantılar her gün bir mahallede gerçekleştirildi. Esentepe ve Kuzey Mahallelerinde gerçekleşen toplantılarda Eğiti-Sen Kocaeli Şube üyesi Hüyla Demirpehlivan, Eğitim-Sen Körfez Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kafkaslı ve Körfez Halkevi Yönetim Kurulu Üyesi Ersen Tek parasız eğitim hakkının gasp edildiğini ve buna karşı nasıl bir mücadele örmek gerektiği konusunda mahalle halkına bilgi verdiler.
En son Çamlıtepe mahallesinde gerçekleşen toplantıda ise Eğitim-Sen üyesi Hülya Demirpehlivan ve Körfez Halkevi Yöneticisi Ersen Tek mahallede son halk toplantısına katıldılar. Ersen Tek, kayıt paralarına karşı ilimizde gerçekleşen tepkilerden yola çıkarak velilere birlikte mücadele etmek gerektiğini ve bu konuda verilen mücadeleler sonucunda güzel kazanımların elde edildiğini ifade etti. Tek, okullarda ne için para toplanırsa toplansın velilerin bunları vermemesi gerektiğini bu durumun onların anayasal hakları olduğunu belirtti. Tek, “Anayasanın 42’inci maddesinde de belirtildiği gibi devlet okullarında eğitim parasızdır. Anayasal olan eğitim hakkımızı devlet okullara bütçe ayırmayarak elimizden alıyor. Biz Halkevleri olarak bu konunu takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitim-Sen üyesi Hülya Demirpehlivan, okullardaki paralı eğitim uygulamalarının veliler ve öğrenciler kadar öğretmenleri de mağdur ettiğini ve öğretmenleri asli görevlerinden uzaklaştırıp tahsildar haline getirdiğini ifade etti. Demirpehlivan, devletin eğitime daha az kaynak ayırmasından dolayı bir eğitimci olarak istedikleri eğitimi veremediklerini ve böylece eğitimin kalitesinin düştüğünü, öğretmen, veli ve öğrencilerin bu durumun karşısında birlikte mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.
Halk toplantıları, paralı eğitim uygulamalarından dolayı mağdur olan herkesin Halkevleri ve Eğitim-Sen ile iletişim kurmaları ve birlikte mücadele çağrısıyla son buldu.
Süriye ÇATAK / Kocaeli