Değerli Eğitim Emekçileri, Sendikamız Eğitim Sen ne yazık ki yetkiyi kaybetmiştir. Kaybedilen sadece yetki değildir. Encümen-i Muallim’den TÖDMF’e, TÖS, TÖB-DER’den Eğitim-İş, Eğit Sen ve Eğitim Sen’e uzanan yüz yıllık öğretmen hareketinin önderliği de kaybedilmiştir. On altı yıllık sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde ödenen bedeller ve verilen emeklerin karşılığı yetkiyi kaybetmek değil, haklarımıza yönelik saldırıyı püskürtmek […]
Değerli Eğitim Emekçileri,
Sendikamız Eğitim Sen ne yazık ki yetkiyi kaybetmiştir. Kaybedilen sadece yetki değildir. Encümen-i Muallim’den TÖDMF’e, TÖS, TÖB-DER’den Eğitim-İş, Eğit Sen ve Eğitim Sen’e uzanan yüz yıllık öğretmen hareketinin önderliği de kaybedilmiştir.
On altı yıllık sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde ödenen bedeller ve verilen emeklerin karşılığı yetkiyi kaybetmek değil, haklarımıza yönelik saldırıyı püskürtmek olmalıydı.
Emeklerimize ve sendikamıza sahip çıkmak, yeniden yetkili sendika olmak için geçmiş süreci önyargılardan uzak bir biçimde değerlendirmek zorundayız. Güçlü bir Eğitim Sen için, sendikal hareketi birleştirmek ve eğitim emekçilerini kucaklamak için muhasebe yapmanın tam zamanıdır.
Eğitim Sen’i Yeniden Yetkili Sendika Yapma Planı:
1. Türkiye öğretmenlerinin örgütlenme tarihi anti-emperyalist mücadele tarihidir. Eğitim Sen, düşmüş olduğu bu durumdan ancak bu antiemperyalist geleneğe sahip çıkarak kurtulabilir. Emperyalizmden zarar gören tüm kesimleri birleştirip, mücadeleye seferber ederek ülkemize ve biz emekçilere yönelen emperyalist saldırıyı durdurabilir.
2. Eğitim emekçileri ile kopan bağları kurmanın yolu onların haklarını koruyup geliştirecek sendikal politikaları esas almaktır. Kısaca sendikacılık yapmaktır.
3. Eğitim Sen ‘in tüm yetkili kurulları bu çerçevede bir muhasebe yapmalı, sendika içi demokrasi işletilerek tabanın iradesi ortaya çıkarılmalıdır. Toplanacak olan “Tüzük ve Program Kurultayı” bunun için bulunmaz bir fırsattır. Bu kurultay tüm eğitim emekçilerini birleştirecek bir programı ortaya çıkarmalıdır
4. Bu program temelinde yürütülecek olan mücadelenin önderliği de kucaklayıcı ve birleştirici bir önderlik olmalıdır. Bölünmüş sendikal yapıları ve dağılmış kadroları Eğitim Sen de toplayabilmelidir.
5. Sendikal sorunlar sendikal organlar ve kurulların çalışmasıyla çözülür. Sorunlarını çözemeyen bir örgüt mücadele aracı olmaktan çıkar. Eğitim Sen yönetimi bu gerçekten hareketle en yetkili organına başvurmalıdır. “Olağan Genel Kurul” bir yıl öne alınarak yapılmalıdır.
Bu plan; sendikamızı yeniden yetkili kılacak, eğitim emekçilerini Eğitim Sen’de birleştirecek, ülkemize ve biz kamu emek-çilerine yönelen saldırıyı püskürtecek kuvveti yaratacaktır.
Yaşasın Eğitim Sen! Yaşasın KESK!
Eğitim Sen Sendikal Birlik Yürütmesi – 7 Haziran 2006