Türkiye’deki işsizlik sürekli artarken bu iş bulmak için üniversite bitirmekte çare olmuyor. İşsizler ordusuna son katılanlardan birisi Samsun’lu jeoloji mühendisi İlknur Yıldırım. Mühendis Oldu Sekreterlik Yapıyor Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 1998 yılında mezun olduktan sonra yıllarca işsiz kalan ve 2 yıl önce sekreter olarak bir meslek odasında çalışmaya başlayan 32 yaşındaki , yönetim değişince işinden oldu. […]
Türkiye’deki işsizlik sürekli artarken bu iş bulmak için üniversite bitirmekte çare olmuyor. İşsizler ordusuna son katılanlardan birisi Samsun’lu jeoloji mühendisi İlknur Yıldırım.
Mühendis Oldu Sekreterlik Yapıyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 1998 yılında mezun olduktan sonra yıllarca işsiz kalan ve 2 yıl önce sekreter olarak bir meslek odasında çalışmaya başlayan 32 yaşındaki , yönetim değişince işinden oldu.
İşine son verilmesine anlam veremediğini belirten Yıldırım, “Yıllarca üniversite sıralarında dirsek çürüttüm. Bir işe girip mesleğimi yapamadım. 2 sene önce sekreter olarak iş bulabildim. İşimi jeoloji mühendisi olmama rağmen severek yaparken işten atıldım. Bu ülkemiz için acı bir tablodur” dedi.
Dünyada 42 bin meslek türü olmasına rağmen Türkiye’deki eğitim kurumlarından 150-200 mesleğe göre insan yetiştirilmesinden dolayı işsizlik sıkıntısının had safhada olduğuna dikkat çeken İlknur Yıldırım, “Şu anda son umudum KPSS sınavları. Sınavlara girip bir iş sahibi olmak istiyorum. Ancak, ülkemizde üniversite eğitimi almış ve çoğu işsiz gezen gençler için hükümet bir çözüm üretmeli” diye konuştu.
Bu arada, Samsun İş-Kur verilerine göre en çok işçi çıkarılan ve işçi hareketi en çok olan ilin Samsun olduğu öğrenildi. Samsun’da işçiler düşük ücret alırken, çalışanların çoğunun da SSK’sız olduğu kaydedildi. Samsun’daki işsiz sayısının İş-Kur’a müracaat etmeyenlerle birlikte 25 bini bulduğu ve bunların yüzde 75’inin vasıfsız olduğu bildirildi.
Kaynak: TGRT Haber