İstanbul’da 11-12 Mart günlerinde Türkiye’den ve Dünya’dan işçi sınıfı mücadelesinin çeşitli unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen “Söz Alınterinin Kurultayı” sona erdi. İşçi sınıfının değişen yapısı, mücadele formları, yeni deneyimler ve sorunlar gibi konuların ele alındığı kurultay boyunca “Özelleştirmeye Karşı Mücadele”, “Sağlık Sorunları ve Genel Sağlık Sigortası”, “Kafa Emekçileri”, “Beyaz Yakalılar”, “İşçi Öğrenciler”, “İşçi Sınıfının Genişleyen Bileşenleri” ve […]
İstanbul’da 11-12 Mart günlerinde Türkiye’den ve Dünya’dan işçi sınıfı mücadelesinin çeşitli unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen “Söz Alınterinin Kurultayı” sona erdi.
İşçi sınıfının değişen yapısı, mücadele formları, yeni deneyimler ve sorunlar gibi konuların ele alındığı kurultay boyunca “Özelleştirmeye Karşı Mücadele”, “Sağlık Sorunları ve Genel Sağlık Sigortası”, “Kafa Emekçileri”, “Beyaz Yakalılar”, “İşçi Öğrenciler”, “İşçi Sınıfının Genişleyen Bileşenleri” ve “Metal Sektöründen İşçiler” başlıkları altında bir dizi konuşma yapıldı ve tebliğler sunuldu.
İlk gün yaklaşık 500, ikinci gün de 700’ü aşkın bir kitlenin katılımıyla gerçekleşen kurultayda yurtdışı katılımcılar ilgi odağı oldu. Güney Afrika Özelleştirme Karşıtı Platform temsilcisi Richard Mokolo, Kolombiya Petrol İşçileri Sendikası (USO) Temsilcisi Freddy Pulecio Perez, Arjantin İşsiz İşçiler Hareketi (MDT) -Frente Popular Dario Santillan (PFDS) Temsilcisi Tomas Eliaschev ve Brezilya Topraksız Köylü Hareketi (MST) Temsilcisi Alipio Freire kendi ülkelerindeki işçi sınıfı hareketinin deneyimlerini aktardılar ve dayanışma dileklerini sundular.
İki gün boyunca sunumlar ve tebliğler dışında sinevizyon, işçi korosu ve şiir dinletileri ile renklendirilen kurultayın her iki gününde de program sonunda serbest kürsüler oluşturularak tartışmalar devam etti.
“Kölece Çalışmaya, Kölece Yaşamaya Hayır” kampanyasının yaygınlaştırılacağının ve işçi kurulları oluşturulacağının ilan edildiği ve yeni bir kurultay çağrısının yapıldığı ikinci gün sonunda, program “sonuç bildirgesinin” okunması ile son buldu.
Sendika.Org