Patron örgütü TİSK tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamı Zirvesi”ne dönük eylemler bugün de sürdü. İstanbul ve Adana’da Emekçi Kadınlar Derneği ile Tekstil Sen basın açıklamaları yaptı.Dün yapılan eylemde Halk Kültür Merkezleri’nden kadınlar pankart açmış ve “sizin kadınlar adına söyleyecek hiç bir şeyiniz yok” demişlerdi. Zirvenin yapıldığı Beşiktaş’taki Conrad Otel önünde bir araya gelen EKD Girişimi’nden ve […]
Patron örgütü TİSK tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamı Zirvesi”ne dönük eylemler bugün de sürdü. İstanbul ve Adana’da Emekçi Kadınlar Derneği ile Tekstil Sen basın açıklamaları yaptı.Dün yapılan eylemde Halk Kültür Merkezleri’nden kadınlar pankart açmış ve “sizin kadınlar adına söyleyecek hiç bir şeyiniz yok” demişlerdi.
Zirvenin yapıldığı Beşiktaş’taki Conrad Otel önünde bir araya gelen EKD Girişimi’nden ve Tekstil-Sen’den kadınlar, “Yaşasın kadın dayanışması”, “IMF tipi yoksulluğa son”, “Eşit işe eşit ücret” yazılı dövizler açtı. Kadınlar adına açıklamayı okuyan Gülay Boran, patronların emekçi kadınları, ucuz işgücü olarak istihdam ettiğine dikkat çekti. Boran, “Vahşi kar hırsının boyutlarını Bursa’da bir fabrikada 5 işçi kadının yanarak ölmesinde, Genel Sağlık Sigortası’yla binlerce çalışan kadının işsiz bırakılmasında görebiliriz” dedi. “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün öngününde New York’lu kadın dokuma işçilerinin izinden gidiyoruz” diyen Boran, patron örgütü TİSK’in zirvesini tanımadıklarını belirtti. Gülay Boran, çözümün, emekçi kadınların birleşik mücadele etmesinde olduğunu bir kez daha belirtiyoruz” dedi.
Adana’da da protesto
Emekçi Kadınlar Derneği (EKD) Girişimi ve Tekstil-Sen, “Kadın İstihdamı Zirvesi”ni protesto etmek için bugün Adana’da da bir basın açıklaması yaptı. “Eşit işe eşit ücret”, “İşçi katliamlarına son”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarıyla İnönü Parkı’nda bir araya gelen kadınlar adına açıklamayı Tekstil-Sen Adana Temsilcisi Çiğdem Miçooğulları yaptı. “Kadın İstihdamı Zirvesi”nin, kadın emeğinin daha fazla sömürülmesinin bir arayışı olduğuna işaret eden Miçooğulları, “8 saatlik çalışma koşulları, insanca yaşanacak ücret, servis hakkı, sigorta hakkı vb. demokratik haklar için verilecek mücadelenin arttırılması biz emekçi kadınlar bakımından bir zorunluluk” dedi.
Bu zirveye katılan çeşitli kadın örgütlerini ve sendika bürokratlarını da kınayan Miçooğulları, daha fazla kadının çalışma yaşamına katılması adına yapılan projenin, gerçek yüzünü ortaya çıkarılmasında emekten yana örgütlerin daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.
Bursa’da ölen 5 kadını unutturmayacaklarını ifade eden Miçooğulları açıklamasını şöyle bitirdi: “İş kazası adı altında işçi katliamlarını da gündeme getirmeye devam edeceğiz. Buradan tüm emekçi kadınları insanca yaşama koşulları ve ihtiyaçlarını giderecekleri ücret talebini yükseltmeye çağırıyoruz”.
“Bursa’da ölen 5 kadını unutmadık”, “TİSK kapitalizmdir kapitalizm öldürür”, “Eşit işe eşit ücret”, “İşçi katliamlarına son!” dövizlerinin açıldığı eylem sloganlarla son buldu.