Çorlu Organize Deri Sanayi’nde bulunan İleri Deri işçilerinin sendikalı olabilmek için verdikleri direniş bir yılını doldurdu. Direnişin birinci yılı işyeri önünde yapılan açıklama ve destek ziyaretiyle kutlandı. Çorlu Demokrasi Platformu tarafından Çorlu Organize Deri Sanayii içinde düzenlenen etkinlikte konuşan Deri-İş Trakya Temsilcisi Ali Bayram , işçilerin hâlâ 1800’lü yılların çalışma koşullarında çalıştırıldığını söyledi. Bu koşullara […]
Çorlu Organize Deri Sanayi’nde bulunan İleri Deri işçilerinin sendikalı olabilmek için verdikleri direniş bir yılını doldurdu. Direnişin birinci yılı işyeri önünde yapılan açıklama ve destek ziyaretiyle kutlandı.
Çorlu Demokrasi Platformu tarafından Çorlu Organize Deri Sanayii içinde düzenlenen etkinlikte konuşan Deri-İş Trakya Temsilcisi Ali Bayram , işçilerin hâlâ 1800’lü yılların çalışma koşullarında çalıştırıldığını söyledi. Bu koşullara isyan eden işçilerin de sendikalara üye olduklarını bunun anayasal bir hak olduğunu ancak bu anayasal hakkın, patron tarafından tanınmadığını söyledi.
Deri-İş Genel Başkan Yardımcısı Musa Selvi deri işçilerinin Çorlu dışında birlikte Gönen ve Tuzla’da da aynı uygulamaya maruz kaldığını şu an 425 işçinin direnişte olduğunu belirtti. Selvi, yargı sürecini sonuna kadar götüreceklerini söyledi.
Çorlu Demokrasi Platformu adına konuşan Atiye Sökük tarafından okunan basın açıklamasında ise sendikalaşma sürecinde işçilere desteğin sürdürüleceği ifade edildi. Yüzden fazla kişinin katıldığı eylemde, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Sendika hakkımız söke söke alırız”, “Deri işçisi direnişin simgesi”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, sloganları atıldı.
Sendika.Org