Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ihracatçının uluslararası rekabette avantaj elde edebilmesi için istihdam üzerindeki kamu yüklerinin azaltılacağını söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘Reel Sektör Bakımından İhracatın Sorunları’ gündemli Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından bir açıklamalarda bulundu. Okulların Hastanelerin Elektriği Borç Yüzünden Kesilirken, Sermayeye Enerji Teşviği Sinyali Enerji ve istihdam […]
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ihracatçının uluslararası rekabette avantaj elde edebilmesi için istihdam üzerindeki kamu yüklerinin azaltılacağını söyledi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘Reel Sektör Bakımından İhracatın Sorunları’ gündemli Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından bir açıklamalarda bulundu.
Okulların Hastanelerin Elektriği Borç Yüzünden Kesilirken, Sermayeye Enerji Teşviği Sinyali
Enerji ve istihdam üzerindeki yükler konusunda temel politikamız mali disiplinden taviz vermeden bu yükleri mümkün olduğunca indirme yönündedir. Bu temel politikanın bu toplantıda bir kez daha altı çizilmiştir” diye konuştu.
Sigorta Primlerinden, Kıdem Tazminatına Haklar Budanmak İsteniyor
Önceliğin, istihdam üzerindeki yüklere verileceğini kaydeden Şener, prim dışındaki kıdem tazminatı vb. konulara ilişkin çalışma yürütülemesi de kararlaştırdıklarını söyledi.
Türkiye’de Emek Gücünü Ucuzlatma Girişimi
İş gücü ucuz olan ülkeler ile Türk ihracatçısının rekabet edebilmesi için istihdan maliyetinin düşürülmesinin önemini vurgulayan Şener, bunu sağlamak için istihdam üzerindeki kamu yüklerinin azaltılmasını hedeflediklerini beldirdi.
Şener, “Kamu finansmanı elverdiği ölçüde bu yükleri azaltmada kararlıyız” dedi. Bakan Şener, bu konuda çalışmaların başladığını detayların daha sonra belli olacağını ifade etti. İstihdam üzerindeki kamu yükünü azaltarak işçisi için vergi ve prim ödeyen işverene kolaylık sağlayacaklarını söyledi.
Vergilerin sermayeden değil ağırlıkla emekçiden toplandığı, işçi ücretlerinin açlık sınırının altında olduğu ülkemizde, patronlar için hala pahalı gelen işçi maliyetleri düşürülmek isteniyor.
Sendika.Org