Bor Şeker Niğde Platformu Yayında Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı, www.borseker.org adresli sitede,Bor Şeker Niğde Platformu kuruldu. Site, yazı ve yorumlarla dışarıdan katılama da açık. Özelleştirme kapsamındaki Bor Şeker Fabrikası’nın durumu belirsizliğini korurken, özelleştirme karşıtı platform www.borseker.org adresli site ile internet üzerinden seslerini daha çok kişiye ulaştırmayı hedefliyor. Sektörün ve yöre ekonomisinin önde gelen kuruluşlarından […]
Bor Şeker Niğde Platformu Yayında
Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı, www.borseker.org adresli sitede,Bor Şeker Niğde Platformu kuruldu. Site, yazı ve yorumlarla dışarıdan katılama da açık.
Özelleştirme kapsamındaki Bor Şeker Fabrikası’nın durumu belirsizliğini korurken, özelleştirme karşıtı platform www.borseker.org adresli site ile internet üzerinden seslerini daha çok kişiye ulaştırmayı hedefliyor.
Sektörün ve yöre ekonomisinin önde gelen kuruluşlarından olan Bor Şeker Fabrikası’nın Özelleştirme İdaresi’ne devredilmesi ile fabrikada çalışan geçici ve daimi işçiler, huzursuz bir bekleyiş içinde. Özelleştirme karşıtı cephe ise faaliyetlerine devam ediyor. Bor, Ilgın ve Ereğli Şeker Fabrikaları’nın satışa çıkmasının, işten çıkarılacak işçiler yanında, pancar üreticisi ve yöre esnafıyla birlikte yöre ekonomisini doğrudan etkileyeceği belirten ilgililer, fabrikayı alacak şirketlerin şeker üretimine devam etmeyeceğini ve sektörün tatlandırıcı şirketlerine kalacağını kaydediyorlar. Tv programı, konferans ve bildiri dağıtımları ile yöre halkını durumun boyutları hakkında bilgilendirmeye çalışan sendika ve öğretim üyeleri, www.borseker.org adresinde de Bor Şeker-Niğde Platformu’nu kurarak, destek toplamayı hedeflemekteler. Sitede Şeker sektörü, küreselleşme ve özelleştirme üzerine yazılar, raporlar ve veriler yer alıyor.Şeker-İş Sendikası Bor Şubesi Bor ve Niğde’de bildiriler dağıtarak eylemlerine devam ediyor.
Zonguldak’ta Bir Emekçi Sitesi
Zonguldak emekçilerinin yeni medyası ZonguldakBilgi web sitesi yayına başladı.
www.zonguldakbilgi.com web adresinde yayinlanan web sitesinin, hem bir kent rehberi olmayı, hem de Zonguldak ve Türkiye emek hareketine bilgi ve belge saglamayı, amaçliyor. Emek Kenti Zonguldak’ın, yereldeki bütün sorunlarına yönelik haberleri ve geçmişten günümüze yereldeki emek hareketinin belgelerini derlemeye çalışan bir site.
Siteyi hazırlayanlar “hakkımızda” bölümünde amaçlarını, “Emek Kenti Zonguldak’ın, yok sayılan “emekçi” sıfatına vurgu yapmak istiyoruz. Bu nedenle Zonguldakbilgi.com’da, genellikle emekçilerden ve emek örgütlerinden haberler ve yazılar göreceksiniz. İşsizlik, altyapı, eğitim, sağlık, konut, çevre, sanayi, madencilik, balıkçılık, tarım, sosyal güvenlik, kısaca Zonguldak halkını ilgilendiren bütün konuları değerlendirmek ve sorun olan konularda, sorunları nasıl paylaşıyorsak, görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi de paylaşmak istiyoruz.
Demokratik Kitle Örgütleri’yle doğrudan iletişimde olmak ve olanaklar ölçüsünde etkinliklerini desteklemek bir diğer amacımız olacak.
Önemli diğer bir konu, Zonguldak’taki sanatsal üretim ve düzenlenen etkinlikler. Profesyonel veya amatör çabalarla düzenlenen etkinliklerin duyurulmasına ve elimizden geldiğince üretilmesine de katkıda bulunmaya çalışacağız. Kentimiz sanatçılarının yapıtlarını tanıtabilecekleri e-sergiler oluşturmak, yazılarını yayınlamak, el sanatları ürünlerinin tanıtımlarını yapmak, Zonguldakbilgi.com’un amaçları arasında yeralıyor.” olarak belirtiyorlar.
Sitenin editörlüğünü, Gökhan Karabacak ve Mesut Özdemir yapmakta. Katkıda bulunan kişi ve kurumlar ise şimdilik Osman Günay, Alaaddin Kara, Sabahattin Keser, Fahri Bozbaş, Mustafa Eyriboyun, Erol Çatma, Turan Oral, İbrahim Akyürek (Sergi Odası), Çetin Yılmaz (İHD KDZEREĞLİ), Mustafa Akgün.
Haber: Sendika.Org / İstanbul