Faşist katil Mehmet Ali Ağca’nın, herkesin gözü önünde hukuk kuralları yok sayılarak apar topar tahliye edildiği şu günlerde, Balıkesir Halkevi Başkanı Yusuf Volkan Erdoğan ve 4 üniversite öğrencisi, Balıkesir’de tutuklu bulunmakta. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 05.01.2006 günü verilen tutuklama kararına avukatlar tarafından yapılan itiraz da red edildi. Balıkesir’de üniversite kantini işleten faşist bir grubun […]
Faşist katil Mehmet Ali Ağca’nın, herkesin gözü önünde hukuk kuralları yok sayılarak apar topar tahliye edildiği şu günlerde, Balıkesir Halkevi Başkanı Yusuf Volkan Erdoğan ve 4 üniversite öğrencisi, Balıkesir’de tutuklu bulunmakta.
Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 05.01.2006 günü verilen tutuklama kararına avukatlar tarafından yapılan itiraz da red edildi.
Balıkesir’de üniversite kantini işleten faşist bir grubun sol görüşlü öğrencilere baskı yapması ve kantinde uyuşturucu satıldığı yolundaki haberler üzerine başlayan gerilim sonrası, 31.12.2005 günü 50 kişilik ülkücü faşist bir grup üniversite kantininde oturan 7 sol görüşlü öğrenciye, “burası bizim kalemiz, bu okuldan gideceksiniz” diyerek saldırmıştı. Saldırıda bir öğrenci başından ağır biçimde yaralanmış, ne kolluk güçleri ne de okul güvenliği saldırganlara müdahale etmemişti. Saldırılar aynı gün kent merkezinde de sürmüş, olaylarda 3’ü bayan 7 sol görüşlü öğrenci daha yaralanmıştı.
İnşaat Mühendisi olan Şube Başkanı Yusuf Volkan Erdoğan, 31.12.2005 günü üniversitede yaşanan faşist saldırılar sonrası mağdur sol görüşlü öğrencilere sahip çıkmış ve 01.01.2006 günü Balıkesir’de saldırıları kınamak amacıyla yapılan kitlesel bir basın açıklamasına katılmıştı. Söz konusu basın açıklamasına müdahale eden kolluk güçleri, 33 kişiyi gözaltına almıştı.
Gözaltı alınanlar içerisinde bulunan Balıkesir Halkevi Başkanı Yusuf Volkan Erdoğan ile saldırının mağduru 4 üniversite öğrencisi, ertesi gün serbest bırakılmış ancak ardından tekrar gözaltına alınarak 05.01.2006 günü Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.
Söz konusu tutuklama kararının, faşist çevrelerin baskısı ve emniyetin yönlendirmesi ile alındığı yorumları yapılmakta.