Afrika Birliği’nin yayınladığı bir rapora göre yaklaşık 50 milyon Afrikalı çocuk, hükümetlerin kıta üzerindeki politikaları ve eğitime ayrılan harcamaların kısılmasından dolayı eğitim göremiyor. Etiyopya’nın Addis Abeba kendinde düzenlenen konferansta açıklanan raporda, son on yıl içerisinde Kara Afrikası’nda eğitime ayrılan harcamaların 90’lı yıllardan kişi başına 45 dolardan (37 euro) 2002-2003 yıllarında sadece 20-25 dolara (17-21 euro) […]
Afrika Birliği’nin yayınladığı bir rapora göre yaklaşık 50 milyon Afrikalı çocuk, hükümetlerin kıta üzerindeki politikaları ve eğitime ayrılan harcamaların kısılmasından dolayı eğitim göremiyor.
Etiyopya’nın Addis Abeba kendinde düzenlenen konferansta açıklanan raporda, son on yıl içerisinde Kara Afrikası’nda eğitime ayrılan harcamaların 90’lı yıllardan kişi başına 45 dolardan (37 euro) 2002-2003 yıllarında sadece 20-25 dolara (17-21 euro) düştüğü kaydedildi.
Yaşanan bu gerilemenin aynı zamanda kıtada son on yıl içerisindeki nüfus artışından da kaynaklı olduğu belirtildi. Ayrıca Afrika’da okula gidenlerin oranının düşmesinde, beyin göçünün etkili faktörler arasında bulunduğuna işaret edildi.
Ancak Afrika genelinde eğitim oranının düşmesinde temel neden politikacıların gönülsüzlüğü olarak kalmaya devam ediyor. Afrika’daki birçok ülkede kişi başına brüt gelirin yüzde 3’ünün altında bir oran eğitime ayrılıyor. Eğitime ülke bütçesinen ayrılan miktar yılda yüzde 12’den az.
Rapor 2015 yılına kadar bütün çocukların en azından ilk okula gitmesini sağlamak için, ülkelerin yıllık bütçesinin yüzde 25’i, kişi başına brütün de yüzde 6’sının eğitime ayrılması gerektiği belirtildi.