Ziraatçılar Derneği Başkanı Yetkin, yoksulluğun giderek yaygınlaştığı ülkede IMF politikaları sonucu, her üç kişiden birinin yetersiz beslendiğini vurguladı. Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin , Türkiye’de yaklaşık 900 bin kişinin uluslararası ölçülere göre ”aç” olduğunu, her üç insandan birinin ise yetersiz beslendiğini bildirdi. Yetkin, ”IMF politikalarının sonucu 20 milyondan fazla insanımız beslenemiyor, ucuz ne bulursa […]
Ziraatçılar Derneği Başkanı Yetkin, yoksulluğun giderek yaygınlaştığı ülkede IMF politikaları sonucu, her üç kişiden birinin yetersiz beslendiğini vurguladı.
Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin , Türkiye’de yaklaşık 900 bin kişinin uluslararası ölçülere göre ”aç” olduğunu, her üç insandan birinin ise yetersiz beslendiğini bildirdi.
Yetkin, ”IMF politikalarının sonucu 20 milyondan fazla insanımız beslenemiyor, ucuz ne bulursa karnını onunla dolduruyor” dedi. 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Yetkin, Dünya Gıda Örgütü’nün raporuna göre, dünyada 1 milyarın üzerinde insanın açlık çektiğini, bunların tamamına yakınında ise açlık tehdidinin süreklilik arz ettiğini kaydetti. Türkiye’de de açlığın giderek yaygınlaştığını belirten Yetkin, ülkemizde yaklaşık 900 bin kişinin uluslararası ölçülere göre aç, her 3 insandan birinin de yoksul olduğunu, dolayısıyla yetersiz beslendiğini ifade etti.
Çiftçilerin büyük bölümünün de açlık sınırının altında mücadele verdiğinin altını çizen İbrahim Yetkin, sürekli yoksullaşan üreticinin yaşamını sürdürebilmek için en ucuzşekilde nasıl üreteceğini düşündüğü dile getirdi. Yetkin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ”Toplumun yetersiz beslenen büyük bir bölümü, tükettiği gıdalarda yalnızca ucuzluk kriteri arıyor. Bu durum, gıda piyasasında her türlü kaçak ve sahte ürüne avantaj sağlıyor. Yağ olmayan yağ, bal olmayan bal, bozuk ya da hastalıklı et, hormonla şişirilmiş gıdalar yiyoruz. IMF politikalarının sonucu 20 milyondan fazla insanımız beslenemiyor, ucuz ne bulursa karnını onunla dolduruyor.” Yetkin, Türkiye’de yıllardır kanayan bir yara olan gıda denetimi konusunun yetki açısından çözüme kavuşturulmuşken, 2004 yılında yürürlüğe giren 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile kargaşa döneminin başladığını savundu.
Kaynak: Cumhuriyet