Daha önce Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen, ancak işverenin işkolu itirazı nedeniyle başarılı olmayan C.F Maier işçileri, bu kez Petrol-İş Sendikası’nda örgütlendiler. Çorlu’da kurulu C.F Maier Polimer Teknik’te çalışan işçiler, bakanlıktan yetki gelmesini bekliyor. İşçilerin en temel talebi sağlık koşullarının iyileştirilmesi. Kanserojen kimyasal maddelerle çalıştıklarını söyleyen işçiler, pek çok arkadaşlarının rahatsızlandığını ve patronun rahatsızlanan işçileri işten […]
Daha önce Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen, ancak işverenin işkolu itirazı nedeniyle başarılı olmayan C.F Maier işçileri, bu kez Petrol-İş Sendikası’nda örgütlendiler.
Çorlu’da kurulu C.F Maier Polimer Teknik’te çalışan işçiler, bakanlıktan yetki gelmesini bekliyor. İşçilerin en temel talebi sağlık koşullarının iyileştirilmesi. Kanserojen kimyasal maddelerle çalıştıklarını söyleyen işçiler, pek çok arkadaşlarının rahatsızlandığını ve patronun rahatsızlanan işçileri işten atarak ya da istifaya zorlayarak işyerinden uzaklaştırmaya çalıştığını iddia ediyorlar. Tek tek çağrılarak baskı ve tehditlerle sendikadan uzaklaştırılmaya çalışıldıklarını belirten işçiler, örgütlendikten sonra sigara ve cep telefonu kullanımına da kısıtlamalar getirildiğini anlattılar. İşyerinden bugüne kadar 2 sendikalı işçi atılmış.
Toplantı yaptılar
Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi, önceki gün, Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası’nda, 60 işçinin katılımıyla eğitim ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıdan haberdar olan patron, işçileri fazla mesaiye çağırdığı için 14.00’te başlaması planlanan toplantı 16.30’da başlayabildi.
Petrol-İş Trakya Şubesi İdari Sekreteri Turgut Düşova, işçilerin tehdit edilip istifaya zorlandığını, avukatları aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Dayanışma içinde olalım patronun baskılarına boyun eğmeyelim” çağrısında bulundu. Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri İsmet Yiğit ise “Gücümüzün farkında değiliz. Sermayenin karşısına çıkmalıyız. Tankımız topumuz yok. Gücümüz üretimden geliyor. Birbirimize güvenmeliyiz.
Çorlu’daki işçilere güzel bir örnek olacaksınız” şeklinde konuştu.
Petrol-İş Eğitim Uzmanı Süleyman Üstün’ün şiirler ve anılarıyla süslediği konuşmasında işçilik bilinci ve emeğin değeri üzerinde durdu. Üstün, “Hayatın özü üretimdir. Ana unsur ise emektir. Buna rağmen hayatı yaratanlar aç. İş güvencesi ve örgütlenme hakkımız olmalı. Çalışma koşullarını insanileştirmeliyiz. Haklarımızı işverenlerin vermesini beklemeyecek, haklarımızı biz alacağız” dedi.
Haber: Evrensel