İzmir’de KESK Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İzmir Şubeler Paltformu Sözcüsü Musa Sever, hükümeti toplu sözleşmeli grev hakkının önündeki engelleri kaldırmaya çağırdı. Konak Meydanı’ndaki Emekli Sandığı İzmir Bölge Müdürlüğü binası önünde toplanan KESK üyeleri, hükümet ile sendikalar arasında 16 Ağustos günü yapılan görüşmede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in sunduğu Personel Rejimi Taslağı’yla ilgili […]
İzmir’de KESK
Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İzmir Şubeler Paltformu Sözcüsü Musa Sever, hükümeti toplu sözleşmeli grev hakkının önündeki engelleri kaldırmaya çağırdı.
Konak Meydanı’ndaki Emekli Sandığı İzmir Bölge Müdürlüğü binası önünde toplanan KESK üyeleri, hükümet ile sendikalar arasında 16 Ağustos günü yapılan görüşmede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı
Mehmet Ali Şahin’in sunduğu Personel Rejimi Taslağı’yla ilgili basın açıklama yaptı.
Sever, Uluslararası Çalışma Örgütü kararlarının toplusözleşme ve grev hakkını güvence altına aldığını, Anayasa’nın da bu sözleşmeyi üstün kabul ettiğini söyledi.
KESK’in Bakan Şahin’le yapılan görüşmede, Anayasa’nın ilgili maddelerinde yapılan değişiklik sonrası toplusözleşme ve grev hakkı ile siyaset yapma hakkının önündeki engellerin kaldırılmasını talep
ettiğini söyleyen Sever, şunları kaydetti:
”Bizler bu taleplerimizi iletirken Kamu Personel Reformu Taslağı’yla kullandığımız bazı demokratik haklarımızın da elimizden alındığını görmekteyiz. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Hükümeti
sorumlu davranmaya, kendi yaptığı Anayasa değişikliğinin gereğini yerine getirmeye, toplusözleşme ve grev hakkımızı uygulamaya çağırıyoruz.”
KESK Ankara Eylemi
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşme masasında taleplerini dile getirdiklerini belirterek, “Hiç kimse sabrımızı sınama gafletinde bulunmaya kalkmasın” dedi.
KESK’e bağlı bir grup sendika üyesi, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü önünde toplanarak, toplu görüşme sürecinde yaşananları ıslık ve alkışlarla protesto etti.
Tombul, burada yaptığı konuşmada, toplu görüşme sürecinde elde edilen kazanımların sadece çalışanları değil 1.5 milyon emekli, dul ve yetimi de ilgilendirdiğini ifade ederek, ücretlerin aylık olarak belirlenmesini istediklerini ve bundan emeklilerin de yararlanması gerektiğini söyledi.
Kamu çalışanlarının, emekli olduktan sonra çeşitli sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Tombul, “Meclis’teki yasa tasarısı ile emekli aylığı bağlama ücreti yüzde 75’den yüzde 40’a indirilmek, emekli yaşı 68’e çıkarılmak, prim ödeme gün sayısı da artırılmak isteniyor. Örgütlü gücümüzle bu yasayı tersine çevireceğiz” diye konuştu.
Diğer sendika temsilcilerine güçlerini birleştirme çağrısında bulunan Tombul, emekli ikramiyelerinin 2007 yılından itibaren kurumlar tarafından ödenmesi konusunda IMF’ye söz verildiğini ileri sürerek, “Ücret bile ödeyemeyen belediyeler emekli ikramiyelerini nasıl ödeyecekler?” dedi.
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üyesi bir grup da YKM önünde toplandı.
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da belediye çalışanlarının görevlerini bir çok zorluğa rağmen yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, zabıta ve itfaiyecilere yıpranma hakkı tanınması, fiili hizmet zammından yararlanmalarının sağlanması gerektiğini söyledi.
AA