Yapılan açıklamaya göre Dedeman Otelleri için, 1 Ocak 2005 itibariyle taban ücret net 400 YTL’ye, brüt 550 YTL’ye çekildi. Bu taban üzerinden 1 Ocak itibari ile yüzde 5, 1 Temmuz 2005 itibariyle de yüzde 11, ikinci yıl ise hedef enflasyon oranında ücret zammı konusunda anlaşma yapıldı. Buna göre birinci yıl için taban ücretin 645 YTL […]
Yapılan açıklamaya göre Dedeman Otelleri için, 1 Ocak 2005 itibariyle taban ücret net 400 YTL’ye, brüt 550 YTL’ye çekildi.
Bu taban üzerinden 1 Ocak itibari ile yüzde 5, 1 Temmuz 2005 itibariyle de yüzde 11, ikinci yıl ise hedef enflasyon oranında ücret zammı konusunda anlaşma yapıldı. Buna göre birinci yıl için taban ücretin 645 YTL olduğu açıklandı. Ayrıca İstanbul için net 60, Ankara ve Antalya için net 55, Nevşehir için ise net 40 YTL aylık sosyal yardım zammı uygulanacak. Düğün, ölüm, afet gibi diğer sosyal yardım zamlarında da yüzde 14 oranında artış yapıldığı bildirildi.
İlk kez sözleşme imzalanan Mersin Hilton’da da birinci yıl yüzde 8.5, ikinci yıl için ise hedef enflasyon oranında ücret zammı yapılacak. Sosyal haklarda ise yüzde 10 oranında zam yapılacak. İzmir Hilton’da ise 8 Haziran’da başlayan ve 246 işçiyi kapsayan grev, 20. gününü doldurdu.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Azat Fazla, Hilton Oteli’nin 20 günlük kaybının 2 milyon dolar olduğuna dikkat çekti ve, “Zararın karşısında istenen rakam çok komik kalıyor” dedi. Bu arada grevdeki işçilere destek ziyaretleri de sürüyor.
Kaşıyaka Kent Meclisi’nin Başkanı Erol Çırak ile Yönetim Kurulu üyeleri Ufuktan Öden ve Sedat Öztek, Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilcisi Metin Erten ve Yönetim Kurulu üyesi Ferhat İşlek, TYS üyesi ve yazar Bülent Habora, ayrıca Özgür Urla Gazetesi’nin sahibi Ali Rıza Söke işçileri ziyaret etti.
Kaynak: Evrensel