Köse, bütçeleri onaylanmadığında hükümetlerin istifa etmesi gibi Genel Müdür Şenol Demiröz`ün de TRT bütçesinin onaylanmadığı gün istifa etmesi gerektiğini söyledi. Başbakanlık Teftiş Kurulu`nca TRT için başlatılan soruşturma karşısında Genel Müdür Demiröz`ün görevden alınma koşullarını değerlendirirken de Köse, RTÜK`ün, TRT Genel Müdürü`nü seçme yetkisinin bulunduğunu ancak, görevden alma yetkisinin bulunmadığını anımsattı. TRT Genel Müdürü`nün görevden alınması […]
Köse, bütçeleri onaylanmadığında hükümetlerin istifa etmesi gibi Genel Müdür Şenol Demiröz`ün de TRT bütçesinin onaylanmadığı gün istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Başbakanlık Teftiş Kurulu`nca TRT için başlatılan soruşturma karşısında Genel Müdür Demiröz`ün görevden alınma koşullarını değerlendirirken de Köse, RTÜK`ün, TRT Genel Müdürü`nü seçme yetkisinin bulunduğunu ancak, görevden alma yetkisinin bulunmadığını anımsattı. TRT Genel Müdürü`nün görevden alınması için gerekli denetlemelerin yapılmasının ve Cumhuriyet Savcılığı`nın soruşturma açması gerektiğine işaret eden Köse, “Nasıl ki hükümetler bütçeleri onaylanmadığında istifa eder. Aslında Demiröz`ün de TRT bütçesinin onaylanmadığı gün istifa etmesi gerekirdi“ dedi. Köse, TRT bütçesinin 3 Ocak`tan başlayan toplantıların hiçbirinde kabul görmediğini bildirdi.
YASA NE DİYOR?
Yasaya göre, TRT Genel Müdürü`nün görevden alınmasının şartları ise şöyle:
“Genel Müdür, milli güvenlik ve kamu düzenini gerekli kıldığı devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığı ihlal edildiği hallerde, bu hallerin gerekçeli olarak belirtilmesi suretiyle ve Radyo ve Televizyon Yüksek Kurulu teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla görevden alınır.“
ANKA/Sesonline