Merter Sitesi’nde bulunan fabrika önündeki açıklamaya işten çıkarılan Tekstil-Sen üyesi 20 işçinin yanı sıra aileleri ve çocukları da katıldı. İşçiler adına bir açıklama yapan Tekstil-Sen Genel Başkanı Ayşe Yumli Yeter, Desan Dokuma fabrikasında aylarca süren sendikal örgütlenme çalışmalarının ardından çoğunluğu sağlayarak, işçilerin talebi üzerine takım sözleşmesi imzalamak istediklerini söyledi. Desan patronunun sendikayı muhatap almayacaklarını ve […]
Merter Sitesi’nde bulunan fabrika önündeki açıklamaya işten çıkarılan Tekstil-Sen üyesi 20 işçinin yanı sıra aileleri ve çocukları da katıldı.
İşçiler adına bir açıklama yapan Tekstil-Sen Genel Başkanı Ayşe Yumli Yeter, Desan Dokuma fabrikasında aylarca süren sendikal örgütlenme çalışmalarının ardından çoğunluğu sağlayarak, işçilerin talebi üzerine takım sözleşmesi imzalamak istediklerini söyledi. Desan patronunun sendikayı muhatap almayacaklarını ve işçilerin taleplerini kabul etmeyeceklerini söylediğini ifade eden Yeter, “Demokratik taleplerimiz, Tekstil-Sen’in ve işyeri işçi temsilcimizin kabul edilmesi, üç yıldır ödenmeyen ikramiyelerin faiziyle ödenmesi, altı ayda bir yapılan zamların temsilcilerce belirlenmesi, ücretlerin zamanında ödenmesi, sendikaya üye işçilerin işten atılmamasıydı” dedi.
Talepleri kabul edilmeyen işçilerin 21 Şubat günü 4857 sayılı işyasasının 34. maddesi gereğince iş bıraktığını hatırlatan Yeter, bunun üzerine 20 işçinin işten atıldığını söyledi. Yeter, taleplerinin kabul edilmesi için işten çıkarılan işçilerle direniş başlattıklarını belirterek, destek çağrısında bulundu.
Haber: Özgür Radyo