İzmir Barosu’nun, İÖG’nin web sitesinden kaldırması ile ilgili konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Bahattin Özdemir, İzmir Barosu yönetiminin, devletle iyi geçinmek ve emniyet ve savcılıkla karşı karşıya gelmemek adına İÖG’yi kapattığını belirtti. İnternet sitesinde temel hukuki bilgilerin ve yapılan çalışmaların yer aldığını söyleyen Özdemir, “İşkenceye maruz kalan ve bilgilenmek isteyen yurttaşların başvuru yapabileceği önemli bir […]
İzmir Barosu’nun, İÖG’nin web sitesinden kaldırması ile ilgili konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Bahattin Özdemir, İzmir Barosu yönetiminin, devletle iyi geçinmek ve emniyet ve savcılıkla karşı karşıya gelmemek adına İÖG’yi kapattığını belirtti. İnternet sitesinde temel hukuki bilgilerin ve yapılan çalışmaların yer aldığını söyleyen Özdemir, “İşkenceye maruz kalan ve bilgilenmek isteyen yurttaşların başvuru yapabileceği önemli bir yer kapatıldı. Baro yönetimi, kendilerinin ilgileneceğini söyledi ama aslında başvuru yapılmasını ve başvurularla uğraşmayı istemiyor” diye konuştu.
İÖG avukatlarından Noyan Özkan, “Baro’nun onlarca yıllık insan hakları politikasına aykırı olarak İÖG’nin ve önemli bir faaliyet gösteren web sitesinin kapatılması gerçekten çok üzücü ve haksız bir işlemdir” dedi. Web sitesinden, insan hakları ile ilgilenen ve işkenceye ya da kötü muameleye karşı müracaat eden birçok kişi ve kurumun faydalandığını ifade eden Özkan, “Bu zengin birikim be bilginin yurttaşlardan esirgenmesinin ne kadar yanlış olduğunu ve kimlerin çıkarına hizmet edildiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.
İÖG avukatlarından Barış Çilingir ise, site kapatılmadan önce kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını, İnternet sitesinin düşünce ve ifade özgürlüğünün bir alanı olduğunu ve bu özgürlüğün yok edilmek istendiğini söyledi. Yapılanı RTÜK’ün televizyon kanallarını kapatmasına benzeten ve “bu uygulamayı RTÜK bile yapmaz” diyen Çilingir, “Site, avukatların, yurttaşların ve diğer baroların yararlandığı hukuki kaynaklı araştırma ve raporların yayımlandığı bir alandı. Yurttaşların bilgi almasını, yapılan çalışmaların paylaşılmasını istemiyorlar. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır?” dedi.
kaynak: www.toplumsalhukuk.net