KESK Genel Başkanı Sami Evren’inde destek verdiği basın açıklamasına 500 kamu çalışanı katıldı. BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Cemal YILDIRIM’ın okuduğu basın açıklaması metni aşağıdadır. BASIN AÇIKLAMASI Maliye Bakanlığı oturmuş kurumsal yapısı, gelenekleri ve çalışanlarının bilgi birikimi ile kamuda ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Ancak AKP hükümeti ve onun Maliye Bakanı ile bu özellikler alt […]
KESK Genel Başkanı Sami Evren’inde destek verdiği basın açıklamasına 500 kamu çalışanı katıldı. BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Cemal YILDIRIM’ın okuduğu basın açıklaması metni aşağıdadır.
BASIN AÇIKLAMASI
Maliye Bakanlığı oturmuş kurumsal yapısı, gelenekleri ve çalışanlarının bilgi birikimi ile kamuda ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Ancak AKP hükümeti ve onun Maliye Bakanı ile bu özellikler alt üst edilmektedir. Ülkenin gelirlerini ve harcamalarını yönetmekle yükümlü bakanlık bir tüccar edası ile idare edilmekte, liyakat ve hakkaniyet ölçülerinin dışında kadrolaşmaya yönelik atamalar yapılmaktadır.
Ankara Defterdarlığı ise Maliye Bakanlığında her yeni uygulamanın ilk denendiği alan haline gelmiştir. Deftardarlık bünyesinde daha öncesinde;
• İşyerlerinin birleştirmesi yer değiştirmesi adı altında norm kadro uygulamasına geçilmiş,
• İşbarışını bozmaya yönelik çalışanlar arasında memuriyet ünvanları kışkırtılmış
• Çalışanları köleleştirmenin bir aracı olan Toplam Kalite Yönetimi uygulamaları başlamış.
• Denetim yetkisi olmayan kamu çalışanları zorla denetime çıkartılmış ve esnafa tutanak tutmayanlar vatan hainliği ile suçlanarak haklarında soruşturmalar açılmış
• Bir çok müdür ve müdür yardımcısı Ankara dışına tayin tehdidi ile emekliliğe zorlanmış kendilerinden farklı düşünenler pasif görevlere atanmış AKP kadrolaşmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır.
Son olarak anayasal hakkımız olan yıllık izin hakkımızın kullanılmasına müdahale edilmektedir. Zorlama yasal dayanaklarla iç genelge adı altında bir yazı ile kış dönemi ve yaz dönemi olarak izin hakkımızın iki bölümde kaçar gün kullanacağımız, hangi aylarda izin kullanabileceğimiz, hangi aylarda kesinlikle kullanamayacağımız tespit edilmiştir. Adına iç genelge denilen yasal dayanaklardan yoksun bu iç genelgeyi tanımıyoruz.
Maliye emekçilerinin söyleyecek sözü bitti. Sözümüzü dinlemeyip bildiğini okuyanlara gerekeli cevabı dünde verdik. Bugünde vereceğiz. Osmanlı paşası edasıyla oturduğu koltukta her aklına geleni her istediğini yapacağını sanan vekil defterdar ve onun bakanına sesleniyoruz. Maliye emekçisinin söyleyecek sözü bitmiştir.
Maliyenin yeniden yapılanmasında “memurun, odacının, şefin, müdür yardımcısının yeri yokmuş. Bize bugüne kadar yaptıklarımız için teşekkür edip göndereceklermiş” Haddinizi bilin ve aklınızı başınıza devşirin. Bize sormadan, bizim onayımızı almadan Maliye Emekçilerinin en küçük kazanımını elinden almaya, değiştirmeye ne patronunuz uluslararası sermayenin ne de sizin gücünüz yeter.Bundan sonra sözümüzü boykotlarda ve eylemlerde söyleyeceğiz. Hitit Vergi Dairesi Başkanlığı ve Seğmenler Vergi Dairesinde Defterdarlığın keyfi uygulamalarına karşı başlayan yemek boykotu tüm Ankara’da uygulamaya girecek ve yeni eylem programlarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz.
Maliye Bakanlığı Ankara Defterdarlığını yeni uygulamaları için pilot bölge ilan etmiş. Bizde BES Ankara Şubeleri olarak Defterdarlığı mücadelemizin pilot bölgesi ilan ediyoruz. 15 yıl önce yola çıktığımızda ilk ve son sözümüzü söyledik. Bugünde aynı inanç ve kararlılıkla tekrar ediyoruz.
Zafer direnen emekçinin olacak.