“İşimizi geri istiyoruz”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “İşçiyiz haklıyız Tekstil Sen’le güçlüyüz” dövizlerinin taşındığı eyleme fabrikada çalışan işçiler de destek verdi. Tekstil Sen Genel Başkanı Ayşe Yumli Yeter yaptığı açıklamada, “İşçi sınıfının yılardır can bedeli mücadeleler sonucu kazandığı haklarının bir bir gasp edildiği, çıkarılan kölelik yasalarıyla sermayedarların işçi ve emekçileri daha fazla sömürebilmelerine olanak tanıdığı, grevlerin […]
“İşimizi geri istiyoruz”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “İşçiyiz haklıyız Tekstil Sen’le güçlüyüz” dövizlerinin taşındığı eyleme fabrikada çalışan işçiler de destek verdi. Tekstil Sen Genel Başkanı Ayşe Yumli Yeter yaptığı açıklamada, “İşçi sınıfının yılardır can bedeli mücadeleler sonucu kazandığı haklarının bir bir gasp edildiği, çıkarılan kölelik yasalarıyla sermayedarların işçi ve emekçileri daha fazla sömürebilmelerine olanak tanıdığı, grevlerin ertelendiği, yasaklandığı bir dönemden geçmekteyiz” dedi. İşçi ve emekçilerin örgütsüz, hakkını aramayan, sorgulamayan birer insan posası haline getirilmek istendiğini vurgulayan Yeter, “Sendikamıza gelen işçi arkadaşlarımızla aylar süren örgütlenme çalışmasının ardından 26 Ağustos günü Polaris patronu ile bir görüşme yaptık. İşçi arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda hazırlanmış bir sözleşme metnin imzalanması amacıyla yapılan bu görüşme olumsuzlukla sonuçlanmış, görüşmenin ardından işveren işçi arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak yıldırmaya dönük sözler sarfetmiş, 27 Ağustos günü de sendikamıza üye 8 işçi arkadaşımızı işten atarak suç işlemiştir” dedi.
Yeter, işten atılan işçilerin sendikalı olarak ve talepleri kabul edilinceye kadar direnişi sürdüreceklerini kayderek “Bugünden itibaren atılan arkadaşlarımız geri alınıncaya kadar burada direnişe devam edeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz” dedi. Direnişin tüm tekstil işçilerinin ve işçi sınınfının direnişi olduğunu aktaran Yeter, emekten yana olan herkesi direnişe destek vermeye çağırdı.
Biz fabrikayı bu hale getirdik, işe alınana kadar direneceğiz
Kendileriyle konuştuğumuz işçiler, “Patron bizi iş daralttığını söyleyerek işten attı. Ama bu tamamen yalan çünkü, patron halen işçi almayı sürdürüyor. Bizler sendikalı olduğumuz için işten atıldık. Fabrikada 400 işçi çalışıyor çok kötü şartlarda çalışıyoruz, hastalandığımızda doktora gönderilmiyoruz. Bize gidin soyunma odasında yatın diyorlar. Bizler bu fabikaya emek verdik. Bizim sayemizde bu hale geldi. Sırf sendikada örgütlendik diye bizi işten attılar. Biz işe alınıncaya kadar burada bekleyeceğiz” diyerek kararlılıklarını ifade ettiler. Direnişteki işçilere fabrikada çalışan işçiler de iş yavaşlatarak destek verdiler.