Arif Baş, sendika olarak fabrikada 2 nisanda örgütlendiklerini, 7 nisanda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespiti için başvurduklarını belirtti. Baş” Baskı ve tehditle işçileri istifaya zorladılar” Tamek işvereninin, yasa, hukuk ve çalışanların sendika hakkına saygı yerine, baskı ve tehditle işçileri sendikadan istifaya zorladığını ifade eden Baş, sonuç alamayınca da 60 işçinin işten çıkarıldığını […]
Arif Baş, sendika olarak fabrikada 2 nisanda örgütlendiklerini, 7 nisanda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki tespiti için başvurduklarını belirtti.
Baş” Baskı ve tehditle işçileri istifaya zorladılar”
Tamek işvereninin, yasa, hukuk ve çalışanların sendika hakkına saygı yerine, baskı ve tehditle işçileri sendikadan istifaya zorladığını ifade eden Baş, sonuç alamayınca da 60 işçinin işten çıkarıldığını belirtti.
Baş, Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu, hiçbir kişi ve kurumun, anayasayı yok sayma, hukuku çiğneme hakkı ve keyfiliğine sahip olmadığını belirterek, birçok yasal haktan yoksun, kuralsız, düşük ücretle çalışan ve üretim yapan işçileri sendikaya üye olmalarından dolayı işten atılmalarının insanlık suçu olduğunu söyledi.
60 işçi çıkarıldı, 30’a yakın işçi alındı
İşverenin, üretim kapasitesindeki daralmayı gerekçe göstererek 60 işçiyi işten çıkarırken, 30’a yakın işçiye işbaşı yaptırdığını iddia eden Baş, bu durumla ilgili olarak bakanlığa ve yargıya başvuruda bulunduklarını belirtti.
İşçi ve işveren ilişkilerinin adalet, hukuk ve uzlaşı temelinde şekillenmesinden yana olduklarını ifade eden Baş, şirketlerin dövüşerek değil, konuşarak verimliliği, barış ve kaliteli üretimi gerçekeştirerek başarılı olabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: www.cnnturk.com
19 Temmuz 2004